Regija
AKCIJA KOJOM JE POČELO OSLOBAĐANJE HRVATSKE

Obilježili obljetnicu “Papuka 91”
Objavljeno 16. prosinca, 2018.
ORAHOVICA

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990. - 1991. obilježena je 27. obljetnica vojne operacije Papuk 91. Kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice položeni su vijenci i zhapaljene svijeće, a potom su otvorene igre branitelja. Nazočnima se obratio predsjednik udruge organizatora, Robert Kuzmić, naglasivši iznimnu važnost datuma 15. prosinca 1991.

- Toga je dana oslobođeno jedno od prvih područja u RH, a ono što je najvažnije, riječ je o akciji koja je spriječila neprijatelja da presiječe Podravsku magistralu. Ovom obljetnicom odajemo dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u ovoj akciji, ali i poštovanje svima onima koji su u njoj sudjelovali i oslobodili naše područje – rekao je Kuzmić.

Gradonačelnica Orahovice i saborska zastupnica Ana-Marija Petin zahvalila je organizatoru za nastavak obilježavanja ovog značajnog datuma te izrazila žaljenje što nije nazočio veći broj Orahovčana. Braniteljske igre otvorio je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, Nenad Križić.

U Domu kulture u Zdencima viši stručni savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja, Područne jedinice Virovitica Ante Krišto održao je predavanje o temi "‘Prava hrvatskih branitelja"‘, a potom je projiciran dokumentarni film "‘Orahovica u Domovinskom ratu"‘ mladog orahovačkog povjesničara Dine Mataza. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike