Regija
IZ EUROPSKE UNIJE 4,5 MILIJUNA KUNA

Proširuju vrtić, imat će jaslice
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
ĐURĐENOVAC

Dječji vrtić Jaglac u Đurđenovcu pohađa 77 djece u dobi od 3 do 5 godina raspoređene u četiri odgojne skupine, od kojih je 31 dijete upisano u produženi boravak. Vrtić nema jasličku skupinu i razlog je to dogradnje novog objekta - time će se riješiti problem smještaja i podići standard brige za djecu. Ravnateljica Dječjeg vrtića Jaglac Renata Plečić objašnjava da su potrebe roditelja u laganom porastu.

- Snimanjem potreba roditelja uočeno je da se javlja povećan interes i potreba za otvaranjem jedne jasličke skupine. Posebno je povećan interes za smještaj djece u dobi 2 do 3 godine. Činjenica je da se mijenja struktura zaposlenih mladih roditelja te da nema mogućnosti zbrinjavanja djece u postojećim kapacitetima jaslica na području grada Našica – objašnjava ravnateljica.

Nakon što je dobio suglasnost Općinskog vijeća Đurđenovac za otvaranje jedne jasličke skupine i proširenje djelatnosti, Dječji vrtić Jaglac pokreće i službeni postupak prema resornom ministarstvu.

U Općini Đurđenovac napominju kako su otvaranje jasličke skupine i dogradnja vrtića jedan od preduvjeta poboljšanja kvalitete života i podizanja razvojnih standarda socijalne infrastrukture.

- U razgovoru s nadležnima u vrtiću zaključili smo da za to postoji potreba. Odlučili smo se za dogradnju i proširenje vrtića jer razmišljamo dugoročno. Projekt će stajati 4,5 milijuna kuna, za što smo dobili sredstva iz Programa ruralnog razvoja. Dobili smo odluku o financiranju te uskoro očekujemo potpisivanje ugovora – napominje načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović. Teško je, dodaje, prezirirati početak radova, no navodi da bi trebali krenuti tijekom 2019. godine. Inače, izradu projektne dokumentacije sufinancirala je Osječko-baranjska županija. Projekt uključuje prostor za jednu jasličku skupinu sa sanitarnim čvorom te jednu manju višenamjensku dvoranu.

Općina Đurđenovac, koja je osnivač vrtića, svojim sredstvima sufinancira boravak djece te ulaže u materijalne uvjete rada. Za veće zahvate ne može osigurati novac samostalno i prijavljuje se na nacionalne i europske natječaje. Prije dvije godine vrtić, koji je sagrađen 1931. godine, energetski je obnovljen u vrijednosti od 350.000 kuna. Temeljito je rekonstruiran krov, obnovljena fasada te zamijenjena vanjska stolarija. Novac su osigurali Fond za zaštitu okoliša i Općina Đurđenovac. S. Fridl
Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

2

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

3

DRŽAVNO POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

Na prodaju 101,6 hektara,
početna je cijena 546.281 euro