Regija
INTERPRETACIJSKI CENTAR TERRA PANONICA

Multimedijska dvorana s 225 sjedaćih mjesta već nagodinu u lipnju
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
PLETERNICA

Grad Pleternica nositelj je projekta Interpretacijskog centra Terra Panonica, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna mu je vrijednost 25 milijuna kuna, a dobiveno je 20 milijuna kuna. Projekt se provodi 47 mjeseci, a partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije i Turistička zajednica Pleternice.

U sklopu projekta bit će sagrađen interpretacijski centar, multimedijska dvorana, izložbeni prostor, poučne staze, sustavi evidentiranja posjetitelja te održane edukacije ciljnih skupina i ostale aktivnosti koje projekt čine održivim u budućnosti.

"Projekt je prvenstveno usmjeren razvoju turizma i baštine. Kroz projekt ćemo revitalizirati i obnoviti našu derutnu kinodvoranu. Dobit ćemo dvoranu sa 255 sjedaćih mjesta i već negdje u 6. mjesecu sljedeće godine moći ćemo je koristiti ne samo za zabavu nego i za poslovne konferencije, poslovne seminare i gospodarstvenike", kazala je gradonačelnica Antonija Jozić na početnoj konferenciji projekta. AGM Kruna
Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike