Osijek
ADVENT U PARKU

Bajkovito izdanje uz bijeli pokrivač i božićne ritmove
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
U vikend su uveli ulični svirači i Lege, a sve rasplesali Scifidelity Orchestra i Kit Karson

Bajkovito je bilo proteklo vikend-izdanje ovogodišnjeg Adventa u snježnim pokrivačem zaogrnutom Parku kralja Petra Krešimira IV.

Prve su pahulje brzo u petak zabijelile čitav grad, stvorivši tako pravi blagdanski ugođaj i u lijepom osječkom parku, gdje su mnogobrojne posjetitelje zagrijali ulični svirači i Tamburaški sastav Lege, uspješno privevši adventski tjedan kraju. Pravi je specijalitet uslijedio u subotu, kada je započeo Gastrovikend uz Ravlića i zanimljivu bezglutensku ponudu proizvoda koje je pripremila CeliVita. Advent su proželi mirisi slavonskih i baranjskih tradicionalnih specijaliteta – sarmica i čvaraka, ali i slanih i slatkih bezglutenskih proizvoda.

- Sjajno, tako i treba biti kod nas u Slavoniji – kaže nam Vlatko, koji je s djevojkom Mijom stigao na Advent u parku iz Vinkovaca, i to ponajprije zbog koncerta vokalno-instrumentalnog sastava Scifidelity Orchestra. Čim su dečki stupili na pozornicu, zavladala je prava pozitiva i dobro raspoloženje uz božićne ritmove i zvuke saksofona. Još posebnijem, intimnijem ugođaju i ambijentu Adventa pridonijeli su fenjeri udruge "Svjetlost".

Mnogi su i tijekom dana iskoristili priliku za šetnju parkom i sanjkanje s dječicom kada Park ima neku drugu čar, da bi navečer kada sve zablista u punom sjaju ponovno došli dobro se zabaviti. Učinila je to i Mira Bajić, koja stanuje u blizini.

- Zbilja je prekrasno i posebno sada kada je pao snijeg. Najviše su se tomu veselile moje unučice Petra i Lana, sanjkamo se cijeli dan. Sada smo došle malo na ples, a sigurno ćemo otići i do klizališta – kaže baka Mira zadovoljna ovogodišnjim programom.

A zadovoljstvo pokazuju i drugi posjetitelji objavama na društvenim mrežama, što čine uz besplatan bežični internet.

Jasenka Pejaković
Zapaljena i treća adventska svijeća
Za sve one koji se još nisu opskrbili božićnim dekoracijama, ali i druge koji su željeli kreativno i zabavno provesti zimsko nedjeljno poslijepodne, na Adventu su ih u nedjelju mogli izraditi na besplatnim radionicama u kojima su u tramvaju pokraj velike kupole uživali i mali i veliki. Vratile su se i pećice koje su nas grijale dok se palila treća adventska svijeća u društvu Duhosa. Nakon ukusnih zalogaja i slastica, nedjeljna je večer bila rezervirana za poznati osječki rock-sastav Kit Karson, koji nikada ne razočara ljubitelje dobre glazbe i zabave, posebice kada ste u dobro raspoloženom društvu.
Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike