Mozaik
ŠESTA "A-STRANA"

Pjesmom rekli koliko im veselja donosi glazba
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
Šesta “A-strana” ove subote pokušala je pronaći odgovor na pitanje – koja je tajna veza glazbe i glazbenika. Srce, jer kad srce vežeš uz glazbu, to više nije posao, nego mnogo više od toga. Pokazali su to i gosti: Nina Badrić, Massimo Savić, Toni Cetinski i Petar Grašo.


Massimo je priznao da su oni već davno svoja srca vezali uz glazbu i pokazali nam što to znači. Bez previše nagovaranja četiri su se zvijezde okupile oko klavira te pjesmom rekle koliko im veselja glazba donosi u životu. Bez obzira na to što su već godinama vladari top-lista, iskreno su rekli što misle o hitovima svojih kolega te priznali kako je bilo trenutaka u njihovim karijerama kad su bili na prekretnici.


Nina se prisjetila svog prvog koncerta, u Omišlju, na koji nitko nije došao osim konobara, a Petar Grašo je nakon svog prvog uspjeha na Zadarfestu osjetio što znači kad nakon jedne večeri postaneš zvijezda. Toniju Cetinskom prekretnica je bila pjesma „Nek te zagrli“ jer je sve do tada postojala rezerva u njegovoj glavi. “Mislio sam, ako ne uspijem, bit ću konobar, radit ću pizzu“, rekao je Toni.


Massimo je priznao kako mu često, kad snima, nedostaje osoba poput Zrinka Tutića, koji je uvijek promišljao kako se gradi pjevačka karijera. Nina glazbu vidi i osjeća kao lijek: „Radiš dok nosiš radost i ako si tu silom prilika, publika će to osjetiti. Glazba je nama lijek, jer kad staneš na stage - svijet se pretvori u bolje mjesto. Osjetiš nevjerojatnu snagu, a ljudi u tom trenutku vide tu snagu u tebi. Toni ne želi mistificirati njihov posao: “Mi razveselimo i rastužimo ljude, i to je to.“


Uvijek je zanimljivo otkriti tko su bili uzori velikim zvijezdama. Već je poznato da je Petar Grašo obožavatelj Beatlesa i za njega je svaka pjesma Paula McCartneya i Johna Lennona remek-djelo, što je i dokazao otpjevavši „Yesterday“ i „Mull of Kintyre“, a Massimo je dojmljivo otpjevao pjesmu svog idola Davida Bowieja “Wild is the wind“. Nina je otpjevala „You“, pjesmu uz koju se prvi put poljubila, a Toni Cetinski maestralnom izvedbom „Final Countdown“ prisjetio se tajne veze između njega i pjevača grupe „Europe“.


Massimo i Tony prvi su put zajedno izveli veliki Tonijev hit „23. prosinac“, Massimo „1000 ljudi“, a Nina je otpjevala „Dodiri od stakla“ i otkrila kako je Massimo krivac što je dobila tu pjesmu. Svi zajedno otpjevali su Grašin hit „Ko nam brani“, koji je gromoglasno prihvatila publika u studiju. Na samom su se kraju složili: Uvijek treba vjerovati u ono što radiš, ostati svoj i slušati svoju intuiciju… A Massimo zaključio: „Kad te glazba zagrli, nema dalje.“J.Kn.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa