Kultura
GLAZBENA ŠKOLA FRANJE KUHAČA

Treću godinu Božić s Kuhačevcima u Arheološkom muzeju
Objavljeno 16. prosinca, 2018.
Glazbena škola Franje Kuhača Osijek priređuje koncert Božić s Kuhačevcima, koji se održava u utorak, 18. prosinca, s početkom u 19 sati, u zgradi Glavne straže, odnosno u Arheološkom muzeju, treću godinu zaredom. To je najveći godišnji projekt škole. Ove godine na koncertu koji su predano i s mnogo ljubavi kao poklon svom gradu priredili učenici i profesori Glazbene škole, sudjeluje oko 140 učenika: tri zbora, orkestar i komorni sastavi.
Zborovi Glazbene škole dobitnici su niza državnih i međunarodnih nagrada, a čak dva zbora koja nastupaju na ovom koncertu, udružena i pojedinačno, prošlogodišnji su dobitnici prestižno priznanja Oskar znanja na državnom natjecanju učenika glazbe.
Komorni sastavi također su nagrađivani, kao i odjel suvremenog plesa, a sve aranžmane za orkestar je pisao dirigent i voditelj projekta, prof. Marcel Glavočević. Projekt Božić s Kuhačevcima financiran je sredstvima Osječko-baranjske županije u okviru Programa javnih potreba u kulturi Osječko-baranjske županije za 2018. N.Vek.
Možda ste propustili...

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike