Sport
DINAMO - HAJDUK

Najveći hrvatski derbi s prijetnjom minusa i snijega
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
Dinamo i Hajduk nedjeljnim će susretom na Maksimiru zaključiti prvi dio sezone različitog raspoloženja. Dinamo u svakom pogledu pozitivnog. Trenutno su na vodećoj poziciji u Prvoj HNL, a ono što je posebno donijelo veselje među njegove navijače je povijesni plasman u šesnaestinu finala Europske lige, s čime su "modri" nakon 49 godina dočekali Božić kao sudionici nekoga europskog natjecanja. U Hajduku će malo toga po dobrom pamtiti polusezonu koja će u nedjelju biti zaključena. Na klupi Hajduka izmijenjena su već tri trenera, nakon Željka Kopića i Zorana Vulića, momčad vodi Siniša Oreščanin, kojemu će to biti prvi derbi u bilo kakvoj ulozi ne samo kao trenera Hajduka. Splićani su trenutno na šestom mjestu s 19 bodova manje za vodećim najvećim rivalom. No, unatoč razlici na tablici, ipak se i dalje radi o najvećem hrvatskom derbiju, dva u svakom pogledu najveća hrvatska kluba. Koji sigurno mogu pokvariti vremenski uvjeti. Naime, u Zagrebu već pada snijeg, ugođaj koji mnogi priželjkuju uoči Božića, ali ne i dok još uvijek traje aktualna nogometna sezona.

Hladno je već bilo u četvrtak kada je Dinamo u susretu s Anderlechtom okončao uspješan nastup u skupini Europske lige. Tu noć trener "modrih" Nenad Bjelica nije još razmišljao o Hajduku.

- O Hajduku ću početi razmišljati kad završi ova konferencija za novinare. Znamo koliko našim navijačima znači pobjeda protiv Hajduka i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo - rekao je Bjelica koji je upitan je li Hajduk jači ili slabiji suparnik od Anderlechta.

- Ne znam, ne mogu to sad procjenjivati. Hajduk je uvijek veliki suparnik i nadam se da ćemo ga uspjeti svladati - rekao je Bjelica.

Trener Hajduka Oreščanin u velikom derbiju neće moći računati na požutjele Ivanovskog i Juranovića. Stoga je opcija povratak Frana Tudora kao rješenje za desni bok. Uz to, javnost se igrala s objavama na društvenim mrežama gdje je nekolicina igrača Hajduka slikana kako uživa u alkoholu i po uzoru na Keruma lijepeći pršut na čelo. Oreščanin se nije htio previše osvrtati na to. Važnije mu je kako će se njegova momčad predstaviti na Maksimiru.

- Moja je želja za predstojeće blagdane dobrom utakmicom na Maksimiru vratiti tračak nade u klub. Fokus svih je na utakmicu s Dinamom. Cijeli tjedan radimo na nekim stvarima koje mislimo da će se događati tijekom susreta. Nije me strah, imam puno povjerenje u momčad i mlade igrače. To je dobar test za ono što je dalje, a to je još 18 kola. Očekujem Hajduk koji želi biti konkurentan Dinamu u četiri faze nogometne igre - rekao je Oreščanin. K.L./T.B.
DINAMO - HAJDUK

Početak: nedjelja, 15 sati

       Livaković       Posavec

       Stojanović       Tudor

       Dilaver       Vučur      

       Catherine       Mikulić

       Rrahmani       Bradarić

       Ademi       Nejašmić

       Hajrović       Palaversa

       Gojak       Hamza

       Olmo       Caktaš

       Oršić       Jradi

       Petković       Jairo

Stadion: Maksimir

Kapacitet: 35.123

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike