Sport
ZANIMLJIVO ODBOJKAŠKO LIGAŠKO KOLO

U Zadru za prvoligaški tron i bodove koji kasnije vrijede čak dvostruko
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
Odigrat će najbolji odbojkaški klubovi u državi do kraja godine još dva prvenstvena kola. Ovaj vikend na programu je 11. runda Super i Prve lige, a upravo će najintrigantniji dvoboj odigrati prvoligašice.

U subotu (19) u Zadru je derbi, gdje drugoplasirani domaćin dočekuje lidera. Osijek u SD-u Krešimir Ćosić stiže s dva boda viška, a u slučaju osvajanja bar jednog veečras, sigurno je da će i nastavak prvenstva dočekati na "jedinici".

- Ovakve utakmice imaju i dodatnu vrijednost. Bodovi sa Zadrom prenose se i u drugi krug, stoga je jasno da se kući ne želimo vratiti praznih ruku. Prvi ogled u našoj dvorani dobili smo u tri seta, ali ne sumnjam da će Zadar imati veliku želju za uzvratom. Mi smo spremni na najveća iskušenja, ovakve utakmice su i nabolji pokazatelj naših mogućnosti koje ćemo, vjerujem, iskazati i na parketu velikog rivala - priželjkuje trener Osječanki Miroslav Đekić.

Sat ranije, u Rijeci protiv Drenove po tri boda kreće Nova Gradiška. Gostovanje kod najslabije ekipe idealna je prigoda za pobjedu, s kojom bi se održao priključak u borbi za četvrto mjesto. Još se sastaju Dinamo - Kostrena, a odgođeno je Azena Velika Gorica - Split.

Put Dalmacije će i odbojkaši s Drave, koji u sklopu 11. kola gostuju (subota, 18.30) kod Mladost Ribola Kaštela. Nakon prethodnog poraza kod kuće od Rijeke, teško je za očekivati da se popravni ispit položi u GD Kaštela, gdje gosti rijetko osvajaju bodove. No, bilo bi poželjno ostvariti dobar dojam. Još igraju Rijeka - Centrometal i Sisak - Rovinj, a odgođeno je Mladost (Z) - Split.

Nakon ispadanja iz Kupa, odbojkašice Enna Vukovara čeka gostovanje u Zagrebu (nedjelja, 17.15), kod trenutačno drugoplasiranog sastava Superlige, Olimpika. Preostali parovi su: Brda - Kaštela Cemex, Marina Kaštela - Mladost i Rijeka CO - Poreč. N. Benčina
POZNATI FINALISTI KUPA
Preko tjedna odigrani su uzvratni susreti polufinala odbojkaškog Kupa Hrvatske u obje konkurencije. Kod odbojkašica krajem travnja sljedeće godine za trofej će igrati zagrebačka Mladost i Rijeka CO. Braniteljice naslova, “mladostašice”, u polufinalu u dvije su utakmice bile bolje od Kaštela Cemexa (3:1, 3:0), dok su Riječanke izbacile Ennu Vukovar (3:0, 3:1). Kod odbojkaša ćemo u finalu gledati ogled dviije Mladosti. Zagrebačka je u dvije utakmice nadvisila Centrometal (3:0, 3:1), dok je ona iz Kaštel Lukšića (aktualni pobjednik) bila bolja od Medicinar Trnja (3:1, 3:0).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike