Osijek
GRADONAČELNIK NA KARDIOLOGIJI

Vrkić: Dobro sam i sve vas puno pozdravljam!
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
Gradonačelnik nije izgubio smisao za šalu - zbog pet stentova napisao je na Fecebooku da je ostao u maniri odlikaša

Dobro sam, baš sam dobro – poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić jučer iz bolesničke postelje na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila Kliničkog bolničkog centra Osijek, gdje mu je, nakon što je primljen zbog srčanih problema, u četvrtak poslijepodne ugrađeno pet stentova.

- Primio sam brojne poruke podrške, počevši od predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, premijera Andreja Plenkovića, europarlamentarke Biljane Borzan, župana osječko-baranjskog Ivana Anušića i brojnih drugih ljudi iz politike te mnogih drugih kolega, prijatelja i građana. To samo pokazuje da nemam nikakvih političkih problema jer su mi mnogi zaželjeli brz oporavak i svima im hvala – rekao nam je jučer u telefonskom razgovoru gradonačelnik Vrkić. Kaže, smješten je na Odjelu intenzivne njege i posjete ne prima, jer, ističe, ne voli imati privilegije u odnosu prema drugim pacijentima. Osim toga, budući da nije sam u sobi, svima koji su ga željeli posjetiti sugerirao je da razgovaraju s liječnicima. Na upit kad očekuje otpust iz bolnice, gradonačelnik kaže kako misli da će biti zadržan još pet-šest dana, a trenutačno prolazi redovite pretrage nakon zahvata ugradnje stentova.

- Sve jedem i sve je potpuno normalno. Sve puno pozdravljam! – poručio je preko Glasa Slavonije Vrkić.

Njegovi najbliži suradnici, pročelnik Ureda gradonačelnika Željko Lončar te zamjenici gradonačelnika Žana Gamoš i Boris Piližota u telefonskom su kontaktu s gradonačelnikom. Ističu, zdravlje je na prvome mjestu, a u međuvremenu gradska uprava, kažu, funkcionira besprijekorno. Lončar tako kaže kako odrađuju sve redovite poslove, pa i pripreme za 14. sjednicu Gradskoga vijeća za sljedeći utorak.

- Mi smo uigran tim i sve ide svojim tijekom. Gradonačelniku je sada potreban mir i razdoblje oporavka. Mi to cijenimo i svoje obveze izvršavamo – dodao je Lončar.

Slično kaže i dogradonačelnica Žana Gamoš, koja dodaje kako zaposlenici Grada Osijeka ne idu u posjete gradonačelniku jer im je važno da se odmori i što prije oporavi. Nije propustila podsjetiti da je božićno vrijeme i u tom je duhu poželjela svima malo više predaha i uživanja s obitelji, a gradonačelniku što skoriji izlazak iz bolnice. Isto je svom šefu poželio i dogradonačelnik Boris Piližota, dodajući kako se planirane aktivnosti neće otkazivati.

- Danas se vraćam iz Strassbourga svojim obvezama i protokolima. Gradonačelniku želim što brži oporavak – poručio je Piližota, podsjećajući na Vrkićev profil na Facebooku, gdje je gradonačelnik s dozom humora komentirao svoje zdravstveno stanje.

U svojoj je maniri gradonačelnik objavio kako se javlja iz bolnice, da misli na sve svoje drage prijatelje, no podsjetio je i na to kako je bio i ostao odlikaš. "Dobio sam pet stentova. Osjećam se dobro i želim vam sve najbolje. Hvala svima na podršci i dobrim željama", napisao je Vrkić, dodajući i "smajlić" kao znak da se doista osjeća dobro. Mi mu također od srca želimo brz oporavak i otpust iz bolnice.

Marija Mihelić
dr. sc. Zorin Makarović

voditej Zavoda za bolesti srca i krvnih žila

GRADONAČELNIKOVO JE STANJE STABILNO

Dr. sc. Zorin Makarović potvrdio je da je gradonačelnik Ivan Vrkić primljen u Klinički bolnički centar Osijek u četvrtak poslijepodne.

- Gradonačelnik je hitno primljen zbog akutnog infarkta miokarda. Potom je hitno učinjena koronarografija i nakon toga je postavljeno pet stentova. Danas je njegovo zdravstveno stanje stabilno. Mi trenutno obavljamo daljnju obradu. Iako je stabilno, stanje će zahtijevati i daljnji boravak u intenzivnoj njezi radi praćenja – rekao nam je dr. Makarović.
Ivan Vrkić

gradonačelnik

Primio sam brojne poruke podrške i zahvaljujem svima. Posjete ne primam, jer ne bih želio imati prednost ili protekciju u odnosu prema drugim pacijentima s kojima sam smješten u bolesničkoj sobi.
Možda ste propustili...

GRADSKI SAVEZ ZA SPORTSKU REKREACIJU

“Sport za sve” traži deset volontera

REDOVNA SKUPŠTINA GRADSKE LIGE PROTIV RAKA

Rad na prevenciji i dalje na prvom mjestu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas