Osijek
NOVA TURISTIČKA ATRAKCIJA NA BICIKLISTIČKOJ RUTI U IVANOVCU

U kući kipara Žnidarca multimedijalni sadržaj
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
Općina je Antunovac u suradnji s Ministarstvom turizma obnovila i prenamijenila kuću ivanovačkog kipara Vjekoslava Žnidarca u Kulturno-informacijski turistički centar Žnidarec koji je, rekao je jučer na svečanom otvorenju općinski načelnik Davor Tubanjski, svojevrsna nadogradnja turističkih atrakcija.

Tubanjski je zahvalio Nataši Tramišak, direktorici RODA-e, koja je osmislila projekt, kao i pomoćnici ministra turizma Snježani Brzici napomenuvši kako očekuje da njezino ministarstvo nastavi s potporama i suradnjom s obzirom na to da se Općina Antunovac s mnogim projektima razvija u turističkom smislu. Zahvalio je i županu osječko-baranjskom Ivanu Anušiću na stalnoj potpori Županije.

Župan Anušić naglasio je važnost kiparovih djela od kojih se jedna skulptura nalazi u Muzeju mira u Japanu u Hirošimi. "Ovo povećava turističku vidljivost antunovačke općine, ujedno educira o tome tko je ovdašnji kipar Žnidarec kojemu ovako odajemo priznanje", kaže Anušić. Brzica je pohvalila projekt: "Sve je bogatstvo, a ovo je mali centar, ali velika priča za turizam."

Tramišak je pak istaknula kako je prostor inovativan i multimedijalan, u njemu se nalazi kiparova ostavština, a ujedno turisti mogu, s pomoću mobilne aplikacije, doznati sve o kulturnoj i povijesnoj baštini te sve o Antunovcu i Ivanovcu. D.P.
Najčitanije iz rubrike