Novosti
PROGRAM “ZAŽELI” U OSJEČKOJ ŽUPANIJI

Tisuću žena skrbit će se o 4700 osoba
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić u petak je u Osijeku uručio devet ugovora u sklopu Programa zapošljavanja žena "Zaželi". Svečanosti su nazočili i osječko-baranjski župan Ivan Anušić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Kako je rečeno, programom "Zaželi" omogućuje se zapošljavanje i pristup tržištu rada nezaposlenim ženama koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, ali i socijalno uključivanje te podizanje razine života brojnih starijih i nemoćnih osoba. Ukupni iznos nepovratnog novca gotovo je 30 milijuna kuna, osiguranih iz Europskog socijalnog fonda, a u skladu s programom "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020."

- Projekt "Zaželi" je program od milijardu kuna. To je najveći program iz Europskog socijalnog fonda u Hrvatskoj, kojim zapošljavamo 7000 žena kako bi pomagale u 35.000 staračkih kućanstava. Ovdje smo u Osijeku, gdje smo dodijelili ugovor Osječko-baranjskoj županiji vrijedan 8,6 milijuna kuna. Želim čestitati županu osobno te svim gradonačelnicima, načelnicima i udrugama koji su se prijavili na ovaj poziv. Osječko-baranjska županija je najuspješnija kada je riječ o povlačenju novca iz programa "Zaželi". Dosada od 860 milijuna kuna koje smo dogovorili 170 milijuna kuna odlazi u Osječko-baranjsku županiju, a ukupno se zapošljava više od tisuću žena, koje će se skrbiti o 4700 starijih osoba - rekao je Pavić. D.C.
STRIZIVOJNA ĆE ZAPOSLITI 12 OSOBA
Ugovori su dodijeljeni predstavnicima općina Strizivojna, Zdenci, Kloštar Podravski, Pokupsko i Lokve, Hrvatskom Crvenom križu - Gradskom društvu Duga Resa i Osječko-baranjskoj županiji. U Osijek zbog lošeg vremena nisu mogli doći predstavnici Grada Metkovića i Udruge mladih iz Šibenika. Na temelju ovih ugovora zaposlit će se 153 žene. Kako nam je rekao načelnik Općine Strizivojna Josip Jakobović, vrijednost ugovora koji se odnosi na njegovu općinu iznosi 2,2 milijuna kuna. Njime će biti zaposleno deset žena i dvoje administrativaca.