Regija
OPĆINA ĐURĐENOVAC VLASNIK BIVŠE SAMOPOSLUGE

Nekretninu su odlučili
prodati za 301.000 kn
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
ĐURĐENOVAC

Nakon 14 godina okončan je sudski spor nad poslovnim prostorom koji se vodio između Općine Đurđenovac i Razvitka d.d. u stečaju, a koji je pokrenut radi utvrđivanja prava vlasništva. Presudom Visokog trgovačkog suda nesuglasice između općine i stečajnog poduzeća dobile su pravomoćni epilog te Općina Đurđenovac ima pravo na poslovni prostor u prizemlju zgrade mješovite uporabe na Trgu bana Jelačića 7 i 8, bivšu samoposlugu. Sud je, naime, utvrdio da je Općina Đurđenovac vlasnik devet desetine nekretnine, a Razvitak d.d. u stečaju jedne. Nakon sudske presude, Općina je od suvlasnika otkupila i jednu desetinu te postala jedini vlasnik. Načelnik općine Hrvoje Topalović izrazio je zadovoljstvo što je, rekao je, nakon 14 godina mukotrpnog rada i raznoraznih zavrzlama i otezanja riješen sudski spor u korist Općine i što će doći do uređenja devastiranog prostora.

Nakon stavljanja ključa u bravu, prvo samoposluživanje u Đurđenovcu nekadašnjeg moćnog trgovačkog poduzeća Razvitak d.d. p(o)stalo je ruglo u središtu Đurđenovca. Inače, agonija Razvitkove samoposluge počela je još 2001. godine, kada je trgovački div otišao u stečaj.

Derutna i devastirana samoposluga godinama je trn u oku lokalne samouprave, koja nije mogla pristupiti uređenju bez sudskog epiloga. Kako bi ublažila nezadovoljstvo mnogobrojnih prolaznika i stanara zgrade, Općina je prije šest godina razbijene dijelove izloga zaštitila žičanom mrežom i PVC folijom. Tako je onemogućila povremeno okupljanje dokone mladeži u noćnim satima.

Općina nije zainteresirana o svom trošku nekretninu adaptirati i dovesti u funkcionalno stanje. Kako bi se što prije riješila nekretnine, Općina će ju prodati, a vještak financijske struke izračunao je koliko bi iznosila tržišna vrijednost. Početna cijena je 301.000 kuna, a nekretnina će biti prodana javnim natječajem.

- Nama je nekretnina teret s obzirom na režijske troškove i stambenu pričuvu. Osim toga, ima zainteresiranih kupaca. Namjena nije definirana, ali može biti trgovačka ili ugostiteljska djelatnost. Uskoro ćemo raspisati javni natječaj, a u ugovoru s budućim kupcem i vlasnikom odrediti i rok privođenja funkciji nekretnine koja naružuje središte – rekao je načelnik Topalović. Sredstava od prodaje, kaže načelnik, utrošit će se u uređenje ceste i parkirališta na prostoru kod bivše samoposluge, u čijoj blizini su trgovine, frizerski saloni i ljekarna.
Zgrada u kojoj je poslovni prostor sagrađena je 1966., a ukupna površina s drvarnicom je 353 metara četvornih. S. Fridl
Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike