Regija
HGK ŽK VIROVITICA OBJAVIO 22. GOSPODARSKU PUBLIKACIJU

Najbolja publikacija koju HGK ima
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
VIROVITICA

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, održana je 98. svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj je promovirana 22. publikacija "Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2017. godini". Sjednici su nazočili izaslanik predsjednika HGK Luke Burilovića i savjetnik u Uredu predsjednika HGK Ivan Škorić, direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić, zamjenik župana VPŽ-a Marijo Klement, iz HOK-a OK VPŽ-a potpredsjednik Hrvoje Šimunović i komorski tajnik Božidar Jeremić te članovi Gospodarskog vijeća, predsjednici Strukovnih grupa i Grupacija HGK ŽK Virovitica. U publikaciji u 17 poglavlja, na 139 stranica objavljeno je ukupno 8736 podataka u 132 tabele i 78 grafikona. Ivan Slamić, predsjednik HGK ŽK Virovitica, pohvalio je tim djelatnika Komore koji već 22 godine u kontinuitetu izdaje ovu publikaciju. Publikaciju je uredio i pripremio Milan Vanđura, direktor HGK ŽK Virovitica, s višim stručnim suradnicama Suzanom Kolesarić, Andreom Poslek i Renatom Vondra. Recenzent publikacije je direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić, koji je naglasio da u publikaciji nisu prikazani samo godišnji pregledi, nego i dugogodišnji trendovi koji ukazuju na komparativne prednosti Virovitičko-podravske županije.

- Ni jedna županijska komora u sustavu HGK nema ovakvu publikaciju u kojoj je napravljen metodološki ispravan pregled po cijelom nizu parametara s trendovima. Ovako dugotrajan trend imaju bilteni Hrvatske narodne banke i izvješća Ministarstva financija. Moram posebno pohvaliti osvrt na kraju publikacije koji na jednostavan i precizan način daje analitički osvrt i dodatna pojašnjenja objavljenih podataka – rekao je Savić.
Škorić je Milanu Vanđuri, direktoru HGK – Županijske komore Virovitica, čestitao na izradi publikacije te naglasio kako je ova publikacija jedna od najboljih koje HGK ima. V.Grgurić
IZUZETNI REZULTATI VANJSKOTRGOVINSKE RAZMJENE
Na temelju prezentiranih pokazatelja u publikaciji, pozitivni trendovi u županiji u zadnjih nekoliko godina su izuzetni, kao i rezultati vanjsko-trgovinske razmjene, s kontinuitetom pozitivnog salda razmjene koje gospodarstvo ima sa 72 zemlje. Najveći vanjskotrgovinski partneri su Njemačka, Italija, Mađarska, Austrija i Slovenija, s kojima je realizirano 51,65 posto sveukupne vanjskotrgovinske razmjene. Pozitivan je i trend smanjenja broja insolventnih pravnih osoba u 2017. godini koji je manji u odnosu na 1998. godinu za 82,29 posto.
Možda ste propustili...

PROGRAM “KARTOGRAFIJA”

HGSS predstavio zemljovid Papuka

NAŠIČKI GRADONAČELNIK JOSIP MILETIĆ

Prijam za predstavnike vjerskih zajednica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana