Regija
HGK ŽK VIROVITICA OBJAVIO 22. GOSPODARSKU PUBLIKACIJU

Najbolja publikacija koju HGK ima
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
VIROVITICA

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, održana je 98. svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj je promovirana 22. publikacija "Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2017. godini". Sjednici su nazočili izaslanik predsjednika HGK Luke Burilovića i savjetnik u Uredu predsjednika HGK Ivan Škorić, direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić, zamjenik župana VPŽ-a Marijo Klement, iz HOK-a OK VPŽ-a potpredsjednik Hrvoje Šimunović i komorski tajnik Božidar Jeremić te članovi Gospodarskog vijeća, predsjednici Strukovnih grupa i Grupacija HGK ŽK Virovitica. U publikaciji u 17 poglavlja, na 139 stranica objavljeno je ukupno 8736 podataka u 132 tabele i 78 grafikona. Ivan Slamić, predsjednik HGK ŽK Virovitica, pohvalio je tim djelatnika Komore koji već 22 godine u kontinuitetu izdaje ovu publikaciju. Publikaciju je uredio i pripremio Milan Vanđura, direktor HGK ŽK Virovitica, s višim stručnim suradnicama Suzanom Kolesarić, Andreom Poslek i Renatom Vondra. Recenzent publikacije je direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić, koji je naglasio da u publikaciji nisu prikazani samo godišnji pregledi, nego i dugogodišnji trendovi koji ukazuju na komparativne prednosti Virovitičko-podravske županije.

- Ni jedna županijska komora u sustavu HGK nema ovakvu publikaciju u kojoj je napravljen metodološki ispravan pregled po cijelom nizu parametara s trendovima. Ovako dugotrajan trend imaju bilteni Hrvatske narodne banke i izvješća Ministarstva financija. Moram posebno pohvaliti osvrt na kraju publikacije koji na jednostavan i precizan način daje analitički osvrt i dodatna pojašnjenja objavljenih podataka – rekao je Savić.
Škorić je Milanu Vanđuri, direktoru HGK – Županijske komore Virovitica, čestitao na izradi publikacije te naglasio kako je ova publikacija jedna od najboljih koje HGK ima. V.Grgurić
IZUZETNI REZULTATI VANJSKOTRGOVINSKE RAZMJENE
Na temelju prezentiranih pokazatelja u publikaciji, pozitivni trendovi u županiji u zadnjih nekoliko godina su izuzetni, kao i rezultati vanjsko-trgovinske razmjene, s kontinuitetom pozitivnog salda razmjene koje gospodarstvo ima sa 72 zemlje. Najveći vanjskotrgovinski partneri su Njemačka, Italija, Mađarska, Austrija i Slovenija, s kojima je realizirano 51,65 posto sveukupne vanjskotrgovinske razmjene. Pozitivan je i trend smanjenja broja insolventnih pravnih osoba u 2017. godini koji je manji u odnosu na 1998. godinu za 82,29 posto.
Možda ste propustili...

ODRŽANI SU 39. “KONJI BIJELCI” U BABINOJ GREDI

Najzapregu ima Ivan Lucić

POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN 2,2 MILIJUNA KUNA

Uskoro počinje gradnja reciklažnog dvorišta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBILAZNICA NEĆE RIJEŠITI PROBLEME

Osječkom će i nadalje prolaziti više od 500 kamiona dnevno

2

NAPUNIO BAZEN I OSTAO ZATEČEN:

Voda u Gunji je zelena i neugodnog mirisa

3

OZNAČEN POČETAK RADOVA NA IZGRADNJI DJEČJEG VRTIĆA

Androš: Izgradnja vrtića projekt je
za budućnost, za ostanak mladih