Mozaik
RUŠI REKORDE

U hrvatska kina stigao “Južni vjetar”
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
U hrvatskim kinima počeo je igrati srpski film “Južni vjetar” Miloša Avramovića, krimitriler o beogradskom podzemlju i organiziranom kriminalu koji ruši rekorde gledanosti u regiji, gdje je u prvih mjesec dana imao više od 550.000 gledatelja. Radnja filma smještena je u Beograd, gdje glavni lik Petar Maraš (Miloš Biković), mladi pripadnik automobilske mafije koju predvodi opasni Car (Dragan Bjelogrlić), jednog dana ukrade auto koji ni slučajno nije smio ukrasti, jer pripada ozloglašenom Golubu (Nebojša Glogovac), vođi mafije koji radi za šefa policije.

“Tu kreće kaos, akcija, luđački brza vožnja, napetost i neizvjesnosti, i sve to ispresijecano duhovitim opaskama glavnih likova koji unose idealnu dozu smijeha u inače dosta tragičnu i opasnu situaciju. Južni vjetar je brz, žestok, brutalan i tužan. Oslikava život jedne generacije koja nije osobno iskusila devedesete, ali su se tragovi tih paklenih godina i te kako osjetili u njihovu životu”, ističe se u najavi Continental Filma. Film je premijerno prikazan krajem kolovoza na Filmskim susretima u Nišu, gdje je osvojio četiri nagrade, u svijetu ima gotovo 600.000 gledatelja, a na IMDB-u visoku ocjenu 8,8. Nastao je prema scenariju Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića.

Svoju posljednju ulogu ostvario je u tom filmu glumac Nebojša Glogovac, koji je umro u 48. godini u veljači 2018. U filmu glumi pripadnika narkokartela koji ne preza ni pred čim i blisko surađuje s korumpiranom policijom. H
Najčitanije iz rubrike