Učionica
STUDENTI EKONOMSKOG FAKULTETA U OSIJEKU OBILJEŽILI 11. GLOBALNI TJEDAN PODUZETNIŠTVA

Predstavili se uspješni poduzetnici iz IT-a, arhitekture, dizajna i glazbe
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Od 13. do 15. studenoga 2018. nizom je aktivnosti na Ekonomskom fakultetu u Osijeku obilježen Globalni tjedan poduzetništva (Global Entrepreneurship Week - GEW).

Globalni tjedan poduzetništva obilježava se u više od 170 zemalja svijeta, a cilj mu je promocija poduzetništva i poduzetničkoga načina razmišljanja, u prvom redu među mladima. Studentska udruga Ekonomskoga fakulteta u Osijeku, EWOB – Poduzetnici bez granica, koja već 11 godina zaredom organizira taj događaj, ovogodišnje je izdanje posvetila poduzetništvu unutar kreativnih industrija, s fokusom na IT, arhitekturu i dizajn i glazbenu industriju. Studenti su mogli poslušati zanimljive prezentacije i predavanja poduzetnika koji su svoju ljubav prema glazbi, dizajnu, arhitekturi i računalima pretvorili u uspješne poduzetničke priče. Globalni tjedan poduzetništva otvorio je Ivan Jelušić koji je sa svojim timom ORQA dobio prvu nagradu na natjecanju Idea Knockout za najbolje FPV („First Person View“) naočale. S novostima u IT industriji, posebice u dijelu koji se bavi gamingom, studente su upoznali Lovro Nola, direktor „Game development akademije Machina“ i Leo Tot, suvlasnik osječke IT tvrtke Void Main Studio. O tome kako uspjeti u dizajnu i arhitekturi govorili su: Predrag Šuka, koji je govorio o kapitalizaciji kreative vizualnim elementima kao što su dizajn, fotografija i 3D; Silvija Pranjić i Blanka Levačić, koje su opisale svoj put od studentskih klupa do otvaranja arhitektonskoga ureda te uspješni osječki arhitekt Bruno Rechner koji je predstavio svoj put od maloga arhitektonskoga ureda do svjetski nagrađenih projekata kao što su osječki Autobusni kolodvor i Gradska tržnica u Vukovaru. Treći dan Globalnoga tjedna poduzetništva bio je posvećen glazbi. O poduzetničkim uspjesima u toj industriji govorili su Gordana Bosak, vlasnica nezavisne diskografske kuće Agapa Music i menadžerica Natali Dizdar i Saše Lozara, zatim Domagoj Jukić, vlasnik agencije Koncert iz Osijeka koja se bavi organiziranjem brojnih glazbenih događaja i koncerata te Damir Bačić, menadžer pjevačice Mije Dimšić.
Luka KOLAK, Sunčica OBERMAN PETERKA
Možda ste propustili...

U OKVIRU PROJEKTA RAZVOJ I USPOSTAVA INTERDISCIPLINARNOGA STUDIJA „BIOTEHNOLOGIJA“ NA ENGLESKOM JEZIKU

Dvadeset studenata PTFOS-a I MEFOS-a na 5. studentskoj konferenciji Cholnoky Symposium u Pečuhu

STUDENTI MEFOS-A OSVOJILI NAGRADE NA RECOOP KFSD KONFERENCIJI U BRATISLAVI

Drugo i treće mjesto za najbolje kratko predavanje i prezentaciju postera

HATZ I FERIT OSIJEK ORGANIZIRALI TRIBINU „ICT U GOSPODARSTVU I NA SVEUČILIŠTU“

Postići što bolju usklađenost nastavnih programa s potrebama gospodarstva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU KAO KREATIVNO SREDIŠTE

Kreativan pristup nastavnika i studenata popularizaciji znanosti s temom „Boje“

2

ODJEL ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Jaka znanstvena djelatnost, brojne studentske aktivnosti i otvorenost za međunarodnu suradnju i mobilnost

3

DR. PETAR KAUKOV, REDATELJ I DOCENT NA ODSJEKU REŽIJE DRŽAVNE AKADEMIJE ZA KAZALIŠNU I FILMSKU REŽIJU U SOFIJI (BUGARSKA) TE SURADNIK AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

S kolegama iz Kazališta Virovitica i s osječke Akademije dijelim zajednički umjetnički jezik