Učionica
UPRAVA FAKULTETA AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK U POSJETU RUSIJI

Potpisani ugovori o različitim oblicima suradnje između Osijeka i Rjazanja
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Dekan i prodekani Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek – prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić, prof. dr. sc. Vlatka Rozman, prof. dr. sc. Zdenko Lončarić, prof. dr. sc. Zvonko Antunović i doc. dr. sc. Mato Drenjančević – od 6. do 12. studenoga 2018. boravili su na Državnom agrotehnološkom sveučilištu u Rjazanju (Ryazan) u cilju potpisivanja ugovora o uspostavljanju znanstveno-istraživačke, nastavne i stručne suradnje.

Ugovor su potpisali dekan prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić te rektor Državnoga agrotehnološkog sveučilišta u Rjazanju prof. dr. sc. Nikolaj Vladimirovič Byshov. Ujedno je potpisan i unaprijed pripremljen ugovor sa Sveučilištem u Osijeku. Glavne su ideje potpisivanja ugovora omogućavanje i razvoj bilateralne suradnje između institucija te mobilnost osoblja i studenata uz mogući razvoj zajedničkih studijskih programa. Stvaranje preduvjeta za zajednička istraživanja i objavljivanje znanstvenih radova zajedničkim istraživačkim projektima također su prioritetni ciljevi u sklopu te suradnje.

Tijekom boravaka na sveučilištu Uprava FAZOS-a imala je priliku upoznati prorektore i dekane šest sveučilišnih fakulteta (Prometni fakultet, Fakultet veterinarske medicine i biotehnologije, Tehnički fakultet, Tehnološki fakultet, Fakultet ekonomije i menadžmenta te Fakultet za predsveučilišnu i sekundarnu strukovnu izobrazbu) u okviru bilateralnoga znanstvenog okruglog stola. Organiziran je posjet Centru za nanotehnologije i nanomaterijale za poljoprivredu, Centru „Rjazanjske šume” te Fakultetu veterinarske medicine i biotehnologije. Osim toga, domaćini su organizirali i obilazak eksperimentalne stanice za akvakulturu, zatim najveće farme muznih krava u Europi „Vakino-agro“ i mljekare, kuće-muzeja velikoga ruskog znanstvenika i fiziologa Ivana Petroviča Pavlova te rodne kući pjesnika Sergeja Jesenjina u selu Konstantinovo pokraj Rjazanja.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...

NOVI BROJ STUDENTSKOGA LISTA „TEOFIL“ U IZDANJU KBF-A

Tema: „Kršćani – sol zemlje i svjetlo svijeta“

NA FAKULTETU ZA ODGOJNE I OBRAZOVNE ZNANOSTI U OSIJEKU ODRŽANA KONFERENCIJA DIDAKTIČKI IZAZOVI III

Osnovni cilj – potaknuti nove pristupe glavnim didaktičkim izazovima

JEDINSTVEN DOGAĐAJ STROJARSKI IZAZOV 2019. U SLAVONSKOM BRODU

Povezuju lokalnu obrazovnu zajednicu, studente, učenike i gospodarstvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU KAO KREATIVNO SREDIŠTE

Kreativan pristup nastavnika i studenata popularizaciji znanosti s temom „Boje“

2

ODJEL ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Jaka znanstvena djelatnost, brojne studentske aktivnosti i otvorenost za međunarodnu suradnju i mobilnost

3

DR. PETAR KAUKOV, REDATELJ I DOCENT NA ODSJEKU REŽIJE DRŽAVNE AKADEMIJE ZA KAZALIŠNU I FILMSKU REŽIJU U SOFIJI (BUGARSKA) TE SURADNIK AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

S kolegama iz Kazališta Virovitica i s osječke Akademije dijelim zajednički umjetnički jezik