Učionica
IGOR ILIĆ PREDSJEDNIK STUDENTSKOGA ZBORA FAKULTETA ZA ODGOJNE I OBRAZOVNE ZNANOSTI U OSIJEKU

„Proces stjecanja znanja u našim zanimanjima ne prestaje onoga dana kada diplomiramo“
Objavljeno 14. prosinca, 2018.

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku interdisciplinarno je visoko učilište na kojem svatko može pronaći ono što ga zanima, ovisno o tome pronalazi li se više u prirodnim i društvenim znanostima ili pak u umjetničkom području. Naši studenti veliki su humanisti posvećeni zajednici u kojoj studiraju.

Osim u Osijeku, naš fakultet dislocirano djeluje i u Slavonskom Brodu, a osim zajednici, naši studenti posvećeni su i djeci jer jednoga dana izlazimo s fakulteta kao učitelji, odgojitelji i kineziolozi. Na fakultetu se njeguje osjećaj za druge, stoga su naši studenti aktivni i u radu Studentskoga zbora i u radu udruge koja je osnovana na fakultetu – Futuri Magistri. Brojne aktivnosti potvrđuju da je FOOZOS snažna karika, a to su pokretanje novih studijskih programa, sudjelovanje u znanstvenoistraživačkim projektima, mobilnost studenata i nastavnoga osoblja, velik broj objavljenih knjiga i radova u priznatim časopisima, a ponajviše organiziranje znanstvenih skupova. Studenti su cijelu godinu, osim studiranjem, zaokupljeni suorganizacijom humanitarnih koncerata, festivala i konferencija te sudjelovanjem u dobrotvornim priredbama.

Nastavno osoblje na fakultetu vrlo je korektno i lako je do njih doći. Pristupačni su i susretljivi u komunikaciji sa studentima. Profesionalni su u svojim zanimanjima te kao takvi svojim doprinosom pospješuju rad fakulteta i uspješnost studenata. Kvalitetna je i zdrava komunikacija obostrana što potvrđuju zavidni rezultati u prosjecima naših studenata.

Fakultet je otvoren za međunarodne razmjene pa nije čudno na hodnicima susretati studente ili profesore iz drugih zemalja, ali i čuti priče kolega koji se vraćaju s međunarodnih studentskih razmjena. Naši su poslodavci zadovoljni i sretni kada zaposle bivše studente koji su stekli zvanje na FOOZOS-u jer su im važni znanje i vještine koje studenti posjeduju. Ne treba čuditi kada naši studenti pri završetku preddiplomskoga studija Ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja već imaju radno mjesto u nekoj od predškolskih ustanova diljem Lijepe Naše ili izvan njezinih granica. Studentima fakultet daje dobar temelj na kojem kasnije, stručnim usavršavanjem i cjeloživotnim učenjem, studenti mogu graditi svoju profesionalnu karijeru. Velika je prednost našega fakulteta stručna praksa koju naši studenti obavljaju u vježbaonicama (osnovnim školama i ustanovama za predškolski odgoj). Znanje je početni kapital, ali iskustvo je ono što danas svi traže. Proces stjecanja znanja u našim zanimanjima ne prestaje onoga dana kada diplomiramo, nego smo tada pozvani širiti svoje vidike i znanja kako bismo ih jednoga dana mogli prenositi budućim naraštajima.

Studentski život u gradovima Osijeku i Slavonskom Brodu bogat je i raznolik. Mnoštvo sadržaja i aktivnosti koje se studentima pružaju u sredinama u kojima studiraju doprinose boljitku i kvaliteti studentskoga života. Otvorenost gradova prema mladima, posebno studentima, povoljan privatan studentski smještaj, bogat noćni život u kojem studenti mogu pronaći različite oblike zabave, ohrabruju mlade da se odluče na studiranje u našim gradovima, a time i na stjecanje svojih zvanja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike