Učionica
USPJEŠAN NASTUP OSJEČKIH STUDENATA NA DRŽAVNOM SVEUČILIŠNOM PRVENSTVU U PLIVANJU I VATERPOLU

Osječki studenti plivači treći u Hrvatskoj
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Sveučilišno športsko prvenstvo u plivanju održano je 23. studenoga 2018. na Gradskim bazenima u Osijeku, a sudjelovalo je ukupno 38 studentica i studenata.

Studentice su se natjecale u disciplinama 50 metara kraul i 50 metara prsno, a studenti su svoja nadmetanja imali u disciplinama 50 metara kraul, 50 metara prsno, 50 metara leđno, 50 metara delfin i štafeta slobodnim stilom. Najuspješnija ekipa natjecanja bio je FOOZOS (Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku), s ukupno sedam osvojenih odličja. Natjecanje je odlično poslužilo i za uvid u broj i kvalitetu plivača zbog sastavljanja plivačke reprezentacije Sveučilišta koju je potom čekao nastup na državnom sveučilišnom prvenstvu u plivanju i vaterpolu, UniSport H2O, organiziranom 30. studenoga i 1. prosinca 2018. u Vukovaru. Osječko su Sveučilište predstavljali plivači i vaterpolisti. U ukupnom poretku plivača osvojeno je treće mjesto, čime je ponovljen prošlogodišnji uspjeh, a vaterpolisti su svoje natjecanje završili u skupini i svrstali se u poretku od 5. do 8. mjesta.

Inače, Sveučilišno športsko prvenstvo u akademskoj godini 2018./2019. započelo je natjecanjima u futsalu. Nadmetanje se odvija među osam ekipa studentica (Poljos, Ptfos, Ffos, Pravos, Feritos, Sportmefos, Foozos, Primos) te dvanaest ekipa studenata (Poljos, Ptfos, Ffos, Pravos, Feritos, Sportmefos, Foozos, Primos, Aukos, Efos, Građevinski, Fdzmos). Studentice su osnovni dio igrale kroz dvije skupine po četiri ekipe, a studenti su bili podijeljeni u dvije skupine po šest ekipa. Natjecanja u futsalu završavaju polufinalnim i finalnim susretima 17. i 19. prosinca što će biti i kraj ovogodišnjega dijela SŠP-a. Prvenstvo se nastavlja u siječnju natjecanjima u rukometu za studentice i studente.

       Također, Osijek će biti domaćin rukometne „B“ poluzavršnice državnoga prvenstva za studentice. Osim Osječanki, kao državnih doprvakinja, nastupit će igračice Sveučilišta Sjever te Sveučilišta u Rijeci. To se natjecanje održava 18. prosinca 2018. u Nastavno-športskoj dvorani Jug.
Igor SALAJIĆ
Igrači futsala i odbojkašice gostovali u Tuzli

Kada je riječ o međunarodnoj suradnji, sveučilišne ekipe u futsalu (muški) te odbojci (žene), uz futsal ekipu djelatnika Sveučilišta, 13. prosinca gostovale su u Tuzli na poziv tamošnjega Univerziteta. Tamo su odigrale utakmice u sklopu njihova Dana sporta, ujedno i proslave 42. obljetnice postojanja Univerziteta u Tuzli.
Možda ste propustili...