Učionica
SVEUČILIŠTE PREDALO NOVU ZGRADU AKADEMIJI ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Novouređen prostor za osječku Akademiju
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Na prostoru Sveučilišnoga kampusa 5. prosinca 2018. organizirana je svečana primopredaja novouređene zgrade Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u kojoj su sudjelovali rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac, prorektor za strategiju razvoja i financije prof. dr. sc. Drago Šubarić te dekanica Akademije prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić.

Zgradom br. 18, u čiju je obnovu, kako je istaknuo rektor, uz napore Sveučilišta i Akademije uloženo oko pola milijuna kuna, od sada će se koristiti Odsjek za primijenjenu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. U njoj će se izvoditi nastava preddiplomskoga studija Kazališno oblikovanje i diplomskih studija, smjerova Kostimografije, Scenografije te Oblikovanje i tehnologija lutke koju, prema riječima dekanice Akademije, pohađa tridesetak studenata.

Izniman je to napredak u smislu unaprjeđenja mjesta studiranja budući da se dobilo 250 četvornih metara nastavnoga prostora. Posebice je važno istaknuti da su se sada stekli uvjeti za još energičniju promociju studija Lutkarstva, ali i Kostimografije i Scenografije koji su također jedinstveni u regiji.
Antonio ŠABIĆ
Možda ste propustili...