Učionica
PROVEDBA INTERNOGA NATJEČAJA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU ZA PRIJAVU ZNANSTVENOISTRAŽIVAČKIH I UMJETNIČKIH PROJEKATA UNIOS - ZUP 2018

Potpisani ugovori s nositeljima izabranih 38 projekata vrijednih 1,5 milijuna kuna
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku raspisalo je 5. travnja 2018. godine Interni natječaj za prijavu znanstvenoistraživačkih i umjetničkih projekata UNIOS - ZUP 2018 u okviru četiriju skupina: Interdisciplinarni istraživački projekti, Istraživački projekti, Projekti s gospodarstvom i Projekti mladih istraživača.

Evaluacija projekata obavljena je na osnovi recenzija dvaju recenzenta, i to jednoga recenzenta sa Sveučilišta u Osijeku i jednoga s institucije koja nije sastavnica Sveučilišta. Sveučilište je zaprimilo ukupno 119 projektnih prijedloga znanstveno-nastavnih sastavnica i umjetničko-nastavne/znanstvene sastavnice Sveučilišta u Osijeku. Senat je Sveučilišta 30. listopada 2018. donio Odluku o financiranju 38 znanstvenoistraživačkih i umjetničkih projekata znanstveno-nastavnih sastavnica i umjetničko-nastavne/znanstvene sastavnice Sveučilišta u Osijeku temeljem Internoga natječaja UNIOS-ZUP 2018 u okviru četiriju skupine projekata.

Svečano potpisivanje Ugovora o suradnji radi provedbe znanstvenoistraživačkih/umjetničkih projekata UNIOS - ZUP 2018 održano je dana 19. studenoga 2018. u vijećnici Rektorata Sveučilišta u Osijeku. Tom je prigodom rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac istaknuo kako je uvjeren da će odobreni projekti rezultirati većim brojem objavljenih znanstvenih radova u svjetski priznatim časopisima što će zasigurno doprinijeti povećanju ugleda i vidljivosti Sveučilišta u Osijeku te poboljšati njegovo pozicioniranje na ljestvicama poretka sveučilišta.
Sonja VILA, Dragica STEINDL
Možda ste propustili...

SURADNJA ŠEST SASTAVNICA SVEUČILIŠTA U REALIZACIJI SKUPA 2. DANI MLADIH ISTRAŽIVAČA

Rezultate svojih istraživanja i područje interesa predstavila 24 mlada istraživača

PREDSTAVNICI AFRIČKE OTOČNE NACIJE ODUŠEVLJENI ISTRAŽIVAČKIM KAPACITETIMA FAZOS-A

Izaslanstvo Sveučilišta na Mauricijusu u posjetu Osijeku

IZV. PROF. DR. SC. BERISLAV MARKOVIĆ PROČELNIK ODJELA ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

„Odjel obrazuje buduće naraštaje kemičara prema primjeru svjetskih sveučilišta“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU KAO KREATIVNO SREDIŠTE

Kreativan pristup nastavnika i studenata popularizaciji znanosti s temom „Boje“

2

ODJEL ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Jaka znanstvena djelatnost, brojne studentske aktivnosti i otvorenost za međunarodnu suradnju i mobilnost

3

DR. PETAR KAUKOV, REDATELJ I DOCENT NA ODSJEKU REŽIJE DRŽAVNE AKADEMIJE ZA KAZALIŠNU I FILMSKU REŽIJU U SOFIJI (BUGARSKA) TE SURADNIK AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

S kolegama iz Kazališta Virovitica i s osječke Akademije dijelim zajednički umjetnički jezik