Sport
VEDRAN JUGOVIĆ ZADNJE TRI GODINE IGRA U JUŽNOJ KOREJI

Imam ugovor još godinu
dana, ako me klub pusti
vraćam se već ove zime
Objavljeno 14. prosinca, 2018.

Vedran Jugović opet je u gradu. Veznjak ponikao u Školi nogometa NK Osijek koji je uspješno gradio karijeru igrajući i za prvu momčad bijelo-plavih, kasnije za Rijeku, a zadnje tri godine igra u Južnoj Koreji za Jeonnam Dragonse.

U svoj rodni grad došao je na odmor, ali neće to biti samo običan odmor iz više razloga. Prvi je, naravno, obiteljske prirode. Supruga mu je u drugom stanju, pa je samo pitanje dana kada će na svijet stići prinova. Drugi je razlog poslovne prirode. Naime, postoji mogućnost da Vedran zaključi svoju azijsku avanturu. Njegovi Dragonsi ispali su iz prvoligaškog društva, pa je pitanje kojim će smjerom krenuti dalje.

Pozitivna iskustva
- Tri sam godine igrao tamo, i iskustva su mi pozitivna. Posebice iz prve godine kada sam bio na posudbi. Dragonsi ne pripadaju u krug najzvučnijih južnokorejskih klubova, a te prve godine ostali smo samo jedno mjesto ispod plasmana u azijsku Ligu prvaka. Nakon toga za pola milijuna dolara otkupili su moj ugovor s Rijekom, ali sam brzo shvatio kako klub nije baš pretjerano ambiciozan. Već u toj drugoj sezoni grčevito smo se borili za opstanak, a sada smo ispali i zato je pitanje budućnosti moje karijere posve otvoreno. Odigrao sam 90 utakmica u te tri godine, najčešće na poziciji zadnjeg veznog - priča Vedran Jugović.

Iako to nije eksplicitno rekao, u razgovoru s njim između redaka jasno se može shvatiti kako traži izlaz iz tog kluba. No, neće to biti baš laka misija.

- Imam još godinu dana prema ugovoru, pa treba vidjeti što će se dogoditi. U Dragonsima su u tijeku velike promjene. Treba doći novi trener, pa treba vidjeti kakve će biti ambicije. Sve to trebalo bi se rasplesti najkasnije do Nove godine, jer već u prvim danima siječnja trebao bih se javiti u klub, ako budem ostao. Priča se kako će se smanjiti budžet zbog ispadanja, pa postoji mogućnost da im moj ugovor bude teret, a iskreno ni meni se baš ne igra u drugoligaškom društvu. Traju pregovori mojih zastupnika da me puste bez odštete, što bi bilo moguće ako ću karijeru nastaviti u Europi.

Osijek je zanimljiv
Naravno, mogućnost njegovog povratka na Stari Kontinent mora pobuditi zanimanje navijača Osijeka. Vedran je tip igrača kakav Osijeku nedostaje. Veznjak koji je odlična mješavina inteligencije, agresivnosti i radne etike, a sada je u najboljim godinama. Dio je generacije 1989. koja je dala jednog hrvatskog reprezentativca sa srebrom iz Rusije (Domagoj Vida) i dosta prvotimaca (Šorša, Prijić, Gavrić, Vrgoč, Kaćunić). Zato bi Vedranov eventualni povratak u Gradski vrt bila velika vijest. To više zato što je on pravi "Esseker".

- Ako bi se situacija u Južnoj Koreji završila raskidom ugovora onda bi mi opcija povratka u Osijek sigurno bila zanimljiva. Osječanin sam i sigurno ću ozbiljno razmotriti takvu mogućnost. Osim toga, i zbog prinove u obitelji koju željno iščekujem, volio bih se vratiti u Europu. Ponuda imam, ne samo iz Europe, nije isključen ni ostanak u Aziji. Rano je još o svemu govoriti, prvo moram riješiti status u Dragonsima.

U slučaju povratka u Gradskom vrtu dočekat će ga jedan sasvim drugačiji Osijek od onog kojeg je ostavio u veljači 2013. godine.

- Baš me veseli to što su se pronašli ljudi koji će NK Osijek postaviti na zdrave temelje. Ona situacija iz mog vremena bila je apstraktna, jer klub poput Osijeka ne bi trebao dolaziti u tako teške i neizvjesne situacije. Sada je klub tamo gdje i pripada, u vrhu hrvatskog nogometa - zaključio je Vedran Jugović.

Dalibor Keler
PETROVIĆ: POVRATAK NAŠIH IGRAČA UVIJEK JE ZANIMLJIV
U Gradskom vrtu sigurno pozorno prate situaciju oko Vedrana Jugovića, jer je poznata klupska politika u kojoj su uvijek zainteresirani za povratak igrača koji su ponikli u bijelo-plavom inkubatoru, posebice ako procijene kako im oni mogu pomoći u ostvarenju ambicija. Konkretno, Jugović baš igra na poziciji u sredini terena koju NK Osijek želi ojačati.

- Nismo hladni na mogućnost njegovog povratka u naše redove. Uostalom, nama su igrači koji su ponikli u našoj Školi uvijek prioritet i uvijek su nam “na radaru” i pratimo njihove nastupe u drugim klubovima. Zasad ću reći toliko na tu temu, a konkretnije možemo o tome pričati kada zaključimo jesenski dio sezone - kaže Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.
119

nastupa skupio je Jugović u četiri i pol godine igranja za Osijek i zabio je devet pogodaka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike