Sport
IZBORNA SKUPŠTINA MUŠKOG RUKOMETNOG KLUBA OSIJEK

Babiću novi mandat, za Premijer ligu treba im još više sredstava
Objavljeno 13. prosinca, 2018.

Nakon četiri godine, ponovo su zasjedali skupštinari Rukometnog kluba Osijek, inače člana Prve hrvatske lige "Sjever". Dnevni red sadržavao je devet točaka, a njihovo odrađivanje išlo je brzo i glatko, pod vodstvom Đure Mesića.

Glavnu riječ vodio je čelni čovjek kluba Vlado Babić, koji je podnio financijska izvješća te najavio buduće akcije, koje se namjeravaju realizirati u godini koja dolazi(e).

- Četverogodišnji mandat bio je izazovan, ali uspjeli smo u onoj glavnoj namjeri, a to je klupska stabilizacija. Naglašavam da sam se predsjedničke funkcije prihvatio u situaciji kada su dugovanja iznosila 900.000 kuna, a sada smo sve sveli na nulu. Prijetilo je gašenje, ali pokrenuli smo proces koji je klub održao na životu. Naravno, uvijek ima onih koji kritiziraju te raznih skeptika sa strane, ali ovom prigodom zahvaljujem igračima i trenerima, kao i svima koji su dali doprinos u klupskom poslovanju, koje u ovakvim uvjetima nije lako - naglasio je Babić, koji je potom ukratko pojasnio troškove u godini na izmaku. Prihodovalo se 550.000 kuna, toliko iznose i rashodi, stoga je klupskom čelništvu itekako važno što se poslovanje održava bez gubitaka.

- Za slijedeću godinu planiramo budžet oko 700.000 kuna, a plan je da i rashodi budu neznantno manji. Naravno, svi mi priželjkujemo napraviti i rezultatski iskorak, što u našem slučaju znači plasman u najjači hrvatski razred. No, igranje Premijer lige bez najmanje milijun kuna nema smisla. No, imamo neka obećanja iz Grada, koji je preopoznao procese koji se kod nas odvijaju u posljednje dvije godine. Uz dodatni financijski impuls mogli bismo krenuti i u relalizaciji tog plana. Sljedeća godina mogla bi biti prijelazna, a onda, ako se steknu uvjeti, možemo razmišljati i o Premijer ligi - kaže predsjednik Vlado Babić, koji će istu funkciju obnašati i u novom mandatu. Dobio je povjerenje skupštinara, koji su za dopredsjednike potvrdili Slavka Nedića (najbliži suradnik koji je bio ključan čovjek u predstečajnoj nagodni) i Đuru Mesića.

Formiran je i novi Izvršni odbor, koji uz ovaj najistureniji tercet još čine: Dragan Bošnjak, Zdenko Šarić, Viktor Tašić, Ivan Mikulić, Miro Begović i Vedran Čubra.
N. Benčina
I u sljedećem razdoblju ulogu predsjednika MRK-a Osijek imat će Vlado Babić
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike