Novosti
ISPRED HRVATSKOG SABORA ZASTUPNICIMA DIJELJENI LETCI

U subotu prosvjed "Za sigurnu školu"
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod, mreža Nastavnici organizirano i Školska zbornica najavili su u četvrtak pred Hrvatskim saborom, dijeleći saborskim zastupnicima letke u kojima upozoravaju da bez sigurne škole ne može biti kvalitetnog obrazovanja, javni skup "Za sigurnu školu" u subotu na Trgu bana Jelačića. Predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić rekao je novinarima da su se okupili pred Hrvatskim saborom jer on može jako puno napraviti za poboljšanje sigurnosti u školama, budući da donosi zakone. Napomenuo je kako se ovih dana donosi novi Kazneni zakon kojim se, ako ima dobre volje, postojeće stanje može znatno unaprijediti. Podsjetio je kako je 10.000 učitelja ljetos potpisalo peticiju kojom se traži da se nastavnici, kako bi se zaštitili od nasilja, statusno izjednače sa zaposlenicima u zdravstvenim ustanovama. Ne vidimo razloga zašto se to ne bi napravilo, rekao je Stipić dodavši kako Zakon o odgoju i obrazovanju propisuje pedagoške mjere kojima se rješava problem učeničkog nasilja. "Prema tome, u Saboru se može puno napraviti i zato smo baš danas htjeli biti ovdje", istaknuo je.


U ime mreže Nastavnici organizirano Ivan Bertović naglasio je kako je važno osigurati prostor u kojemu su svi sudionici u obrazovnom procesu sigurni od nasilja.
Okupljanje će početi u subotu u 11 sati ispred Hrvatskoga narodnog kazališta, a središnji događaj počet će simbolički u 12 sati i pet minuta na Trgu bana Josipa Jelačića.H
Možda ste propustili...

TVRTKA GLENCORE MOGLA BI BITI SPAS ZA BIH GUBITAŠA

Švicarci žele kupiti posrnuli mostarski Aluminij?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana