Regija
ŽELJKO ĐEKIĆ, DOBITNIK DRŽAVNE NAGRADE ZA HUMANITARNI RAD:

Ova je nagrada kruna moje karijere
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
VUKOVAR - Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, održana je svečana sjednica Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2018. godini u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu.


Državna nagrada za humanitarni rad najveće je priznanje koje se dodjeljuje u Hrvatskoj za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u RH. Laureat je Željko Đekić, član Lions kluba Vukovar i fizioterapeut u Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana.


- Dobivanje nagrade iznimno me iznenadilo. Premda kao humanitarac puno radim, nisam ni sanjao da bih mogao dobiti vrijedno priznanje, koje bih mogao nazvati krunom karijere. Lions klub Vukovar radi od 2014. godine i organiziramo 20-ak akcija godišnje, sami, s drugim Lions klubovima i različitim udrugama - rekao je Đekić, pojašnjavajući kako su njihove aktivnosti usmjerene na sve kategorije stanovništva: djecu, mlade, stare i nemoćne, obitelji u potrebi... Za nagradu ga je nominirao Ured državne uprave Vukovarsko-srijemske županije, a Đekić navodi kako ga je poziv iz Ministarstva da dođe primiti nagradu toliko šokirao da je trevbalo nekoliko dana kako bi shvatio koliko ona znači.


- Sretan sam, radim posao koji volim, imam dvoje odrasle djece i dovoljno vremena da se posvetim humanitarnom radu. Gotovo svakoga dana smišljam nove akcije, osluškujući potrebe lokalne zajednice. Mogu reći kako mi humanitarni rad predstavlja aktivni odmor - naglasio je.


Među brojnim akcijama koje su Lionsi organizirali ističe se razmjena mladih, kojom su mladi Vukovarci imali priliku posjetiti desetak europskih zemalja i Japan te ugostiti vršnjake iz tih zemalja.
Lionsi su uspostavili odličnu suradnju s Gradom, Županijom, Gimnazijom Vukovar, Veleučilištem "Lavoslav Ružička", organiziraju niz stručnih predavanja iz područja zdravstva, inicijatori su brojnih ekoloških akcija i, prema Đekićevim riječima, jedan su od najučinkovitijih Lions klubova u Hrvatskoj. D. Korpoš
Pokretač brojnih humanitarnih akcija
Državna nagrada za humanitarni rad dodjeljuje se u dvije kategorije: Nagrada za životno djelo te Godišnja nagrada za iznimna postignuća u području humanitarnog rada. U pojašnjenju Đekićeve nagrade stoji kako je radom i nesebičnim zalaganjem za potrebite, bolesne, socijalno osjetljive i marginalizirane skupine postao sinonim uzora za volonterski humanitarni rad. Svojim zalaganjem najzaslužniji je za obnovu rada Lions kluba u Vukovaru te pokretanje niza humanitarnih akcija po čemu je taj klub postao prepoznatljiv u lokalnoj zajednici i šire.
Možda ste propustili...

25 GODINA RADA “VUKOVARSKIH MAJKI”

Vukovarci tragaju za još 385 nestalih osoba

MLADIM I BUDUĆIM PODUZETNICIMA

Hetrih predstavio usluge inkubatora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBILAZNICA NEĆE RIJEŠITI PROBLEME

Osječkom će i nadalje prolaziti više od 500 kamiona dnevno

2

NAPUNIO BAZEN I OSTAO ZATEČEN:

Voda u Gunji je zelena i neugodnog mirisa

3

OZNAČEN POČETAK RADOVA NA IZGRADNJI DJEČJEG VRTIĆA

Androš: Izgradnja vrtića projekt je
za budućnost, za ostanak mladih