Osijek
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Anušić: Postignuće je to što se počela mijenjati percepcija stanja u županiji
Objavljeno 14. prosinca, 2018.

Tijekom jučerašnje sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije oporbeni su vijećnici bili iznimno blagi prema županu Ivanu Anušiću (HDZ), izostala su čak i ona neugodna politička pitanja. Tako je Nedeljko Bosanac (Most) županu čestitao na odličnom rezultatu na kvartovskim izborima u Osijeku, a Marija Čačić (Most) umjesto pitanja, a uz čestitku na realizaciji kružnog toka u Čepinu, županu je dala priliku za ocjenu najvećeg postignuća i najvećeg problema.

Za župana je postignuće to što se počela mijenjati opća percepcija stanja u županiji.

- Otvaramo vrata suradnje na svim razinama, od Vlade RH i Europske unije do suradnje s našim susjednim županijama, podupiremo jedni druge. Počelo se s novim načinom razmišljanja i djelovanja, i to će rezultirati u budućnosti konkretnim pomacima i rezultatima. S druge strane, nisam zadovoljan time što još uvijek ima pojedinaca, pa i sustava, koji nemaju ni viziju, ni želju onoga zbog čega su ovdje, a to je napredak. Kada razgovaramo o onome što radimo, oni moraju znati jednu stvar - sve što je u interesu ove županije ili stanovnika Republike Hrvatske, to nema alternativu. U tom smjeru svi moramo zajednički nastupati i držati se toga cilja neovisno o tome iz koje ste političke opcije... To je još uvijek ljudima teško objasniti. Vizija i strategija razvoja ide, ali definitivno, ovo mi je najteži dio posla - bio je iskren župan.

Djelovanje svih pet slavonskih županija, koje će se zajedničkim projektima natjecati na europskim projektima u budućem financijskom razdoblju, u smjeru je strategije razvoja.

- U svakom slučaju postoji jasna suglasnost svih županija da motor toga razvoja mogu biti samo Osječko-baranjska županija i Grad Osijek - rekao je župan. Na sjednici je jednoglasno prihvaćena odluka da Božidara Šnajdera na mjestu intendanta osječkog HNK-a zamijeni Dražena Vrselja nakon njegova odlaska u mirovinu.
D. Kuštro
O STANJU ŽUPANIJSKOG GOSPODARSTVA
Točka dnevnog reda koja je na jučerašnjoj sjednici ipak izazvala polemike bila je ona o stanju u županijskom gospodarstvu u 2017. godini. Osim je što konstatirano kako bi ta informacija trebala dobiti drukčiji tehnički izgled, gospodarstvo je zabilježilo ukupan negativan rezultat, koji su generirale dvije velike tvrtke. Prva je Belje čiji je rezultat vezan uz situaciju oko Agrokora, a minus Šećerane, pojasnio je župan, nastao je kao poremećaj cijene šećera na svjetskom tržištu. “Sve male i srednje tvrtke u županiji posluju u plusu, pa za iduću godinu očekujemo povratak na pozitivan rezultat jer se ovakve situacije neće događati”, odlučan je Anušić.
Možda ste propustili...

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA INTENSE

Internacionalizacija je nužna za rast tvrtki

OŠ FRANJE KREŽME USPJEŠNA NA ZMAJADI

Vrijedne nagrade Marku Čičku i Karli Lei Kapša

MEDICINSKA ŠKOLA OSIJEK

50. godišnjica mature

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELJELI PLATITI, ALI KONOBAR NIJE IMAO NOVČANIK

Osječanin: Porezna inspekcija “zarobila” nas u kafiću pola sata

2

ŽUPAN ANUŠIĆ OD VLADE RH NABAVIO PET MILIJUNA KUNA I DOZVOLU ZA DIZANJE AVIONA

Od sljedećeg tjedna kreće
aviotretiranje komaraca
nad Osijekom!

3

ODLUKOM GRADA OSIJEKA

Tri su dravske plaže
i službeno kupališta!

oglas