Osijek
GUŽVA U POŠTI U “ŽUTOM NASELJU”

Čeka se gotovo pola sata jer je otvoren samo jedan šalter
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Stariji Osječani zacijelo se sjećaju kako su prije u poštanskim uredima mogli gotovo isključivo poslati paket, pismo, platiti račune ili telefonirati u telefonskim govornicama. Danas je nezamislivo, primjerice, da u poštanskom uredu ne možete kupiti neku igračku, svijeće, kalendare, knjige ili mobitele, ugovoriti osiguranje ili obaviti razne druge usluge, što, međutim, korisnicima produžuje vrijeme čekanja. Jedan od njih je i Osječanin Ronald Pichler, koji nam se požalio kako otprije nekoliko mjeseci poštanski ured u Ulici Ljudevita Posavskog (tzv. Žuto naselje) ima toliko posla da se čeka najmanje oko pola sata.

- Natovarili su im toliko dodatnih poslova da u koje god vrijeme onamo dođete, čeka vas 15-ak ljudi, a od tri postojeća šaltera radi samo jedan, vrlo rijetko dva. Ti djelatnici rade razne usputne poslove, što povećava nervozu nas koji čekamo i nerijetko odustajemo od čekanja na plaćanje računa ili neke druge obveze. Nije mi jasno zašto radi samo jedan šalter, odnosno, ako imaju više posla radi dodatnih usluga, trebali bi onda zaposliti više ljudi – zaključuje Pichler, podsjećajući da su upravo o toj temi Retfalčani nedavno i pisali peticiju, no neuspješno!

Da su djelatnici zatrpani paketima posvjedočila je ovoga utorka i sugrađanka iz Psunjske ulice, koja je došla u spomenuti poštanski ured oko 8 sati kako bi poslala paket. Bila je, kaže, šokirana onim što je vidjela.

- Svagdje su po pultu šaltera stajali paketi koji su se protezali sve do unutarnje prostorije. Radio je samo jedan šalter, iako su ondje tri, pa sam izišla iz poštanskog ureda tek poslije 8.30 sati. Nisam uopće planirala da ću toliko dugo ostati u pošti, odnosno da će njihovi djelatnici imati toliko drugog posla umjesto da nas posluže – kaže sugrađanka, pitajući se kakva ih gužva tek čeka uoči božićnih i novogodišnjih blagdana.

Iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte poručuju da će u poštanskim uredima u prosincu biti angažiran maksimalan broj radnika kako bi korisnici bili zadovoljni. Kad je u pitanju poštanski ured u Ulici Ljudevita Posavskog, ondje je, kažu, pet radnika raspoređeno u dvije smjene.

- Taj je poštanski ujedno isporučni ured i u jutarnjim satima radnici obavljaju i zaduženje pošiljaka korisnicima poštanskih pretinaca. Također, ujutro se obavlja i prispijeće zaključaka paketa, kao i HP Express pošiljki. Rad u poštanskim uredima svakodnevno prilagođavamo potrebama i organiziran je na najbolji mogući način – poručuju iz Hrvatske pošte. M. Mihelić
Iz Hrvatske pošte poručuju da će u poštanskim uredima u prosincu biti angažiran maksimalan broj radnika
Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike