Tehno
U ALGEBRI

Digitalni zimski programi
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Autori programa i mentori pripremili su radionice u trajanju od dva, tri, ili pet dana, a dostupni su termini već krajem prosinca (27. i 28. prosinca) te u siječnju (2.-3. siječnja, odnosno 7.-11. siječnja).


Polaznike Digitalne zimske škole očekuje i posebno iznenađenje: djeca će na poklon dobiti komplete koji sadrže VR naočale za virtualnu stvarnost i grafički tablet Genius Easypen i405x, što je oprema koja se i inače koristi na nastavi Digitalne akademije.


Tijekom Digitalne zimske škole djeca će, ovisno o uzrastu, stjecati razna znanja iz područja digitalnih tehnologija, radeći pritom na zadacima i projektima koji stimuliraju kreativnost i logičko razmišljanje. Najmlađi (djeca od 1. do 3. razreda), učit će osnove virtualne stvarnosti i izrađivati svoje prve 3D modele te će koristiti i VR naočale kako bi, možda i prvi put, iskusili virtualnu stvarnost. U duljoj inačici programa susrest će se i s robotima (Q-bot), znat će definirati njegove osnovne dijelove, izrađivat će vlastite staze za robota i rješavati problemske zadatke. Polaznici koji se odluče za petodnevni program sudjelovat će na svim aktivnostima.


Djeca uzrasta od 4. do 6. razreda također će se upoznati s osnovama robotike, jer će izraditi svojeg vlastitog 3D robota od lego-kockica, kojeg će potom oživjeti korištenjem alata LEGO Digital Designer. Osim toga, naučit će izrađivati i jednostavne web-stranice te će se u tom procesu upoznati sa svim važnim pojmovima vezanim uz web. U trodnevnoj verziji programa Digitalne zimske škole ovaj uzrast djece radit će također s robotima.


Digitalna zimska škola za djecu 7. i 8. razreda u dvodnevnoj verziji programa uključuje programiranje robota (Ozobot) te stjecanje znanja s područja snimanja digitalnog videa, kadriranja i nelinearne montaže slike i zvuka. U trodnevnoj inačici programa, osnovnoškolci ovog uzrasta susrest će se s digitalnim mikroskopima koje će koristiti za proučavanje svijeta oko sebe te će korištenjem tih digitalnih snimaka napraviti video.M.R.