Tehno
HRVATSKI TELEKOM

Nova e-punionica na benzinskoj postaji
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Jedan od najboljih primjera sinergije između Hrvatskog Telekoma s jedne te države, gradova i poduzetnika s druge strane, jest i projekt pod nazivom „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi“. Ovaj je projekt sufinanciran u okviru EU programa Connecting Europe Facility (CEF ili Instrument za povezivanje Europe), a omogućit će razvoj zelenih koridora e-mobilnosti na području središnje i jugoistočne Europe, što je dio širega globalnog projekta za povezivanje država s područja jugoistočne Europe. Svrha projekta je osigurati vrhunsku uslugu punjenja kako za domaće korisnike električnih vozila, tako i za sve veći broj turista koji na odmor u Hrvatsku dolaze električnim vozilima. Osim samog postavljanja vlasnicima lokacija koji se odluče otvoriti e-punionicu Hrvatski Telekom pomaže i u dobivanju sredstava iz EU fondova.


Projektom se planira otvoriti čak 69 brzih i četiri ultrabrze e-punionice na ukupno 31 lokaciji na koridorima kroz Hrvatsku i Rumunjsku. Projekt će trajati do kraja 2020. godine.


Upravo u sklopu ovoga projekta Hrvatski Telekom postavio je i brzu punionicu za električna vozila na nedavno otvorenoj revitaliziranoj benzinskoj postaji ROX. Radi se o osmoj brzoj e-punionici koju je Hrvatski Telekom postavio u Hrvatskoj, no važno je naglasiti da se ujedno radi i o prvoj brzoj e-punionici u Hrvatskoj koja omogućuje punjenje svih vrsta električnih vozila, a koja je postavljena na jednoj klasičnoj benzinskoj postaji. Punjenje traje oko 20 minuta, a iskustvo korištenja u potpunosti je digitalizirano. Usluga punjenja dostupna je od 0 do 24 sata i do daljnjega je potpuno besplatna za sve korisnike električnih automobila, a dostupna je i korisnička podrška putem pozivnog centra Hrvatskog Telekoma.M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike