Tehno

LG-jevi medicinski monitori dostupni su i u Hrvatskoj
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u području naprednih tehnologija ravnih zaslona, LG ulazi na rastuće tržište medicinskih uređaja za prikaz slike lansiranjem modela kliničkih i kirurških monitora.


Ovi novi monitori te napredni radiografski uređaji, koji su odsada dostupni u Hrvatskoj, bit će od velike pomoći profesionalcima u zdravstvenom sustavu pri donošenju ispravnih odluka koje mogu spasiti ljudski život.


Brzina i preciznost slikovne dijagnostike iznimno su važni tijekom medicinske njege, što je prepoznao i LG Electronics posebno se fokusirajući upravo na ta područja kod proizvodnje svojih kliničkih i kirurških monitora te digitalnih senzora. Tako LG-jevi novi proizvodi, zahvaljujući jedinstvenim rješenjima, olakšavaju svakodnevni rad na različitim područjima medicine.


„U LG-jevu poslovanju medicinski monitori su nešto potpuno novo, a upravo ove godine smo ih počeli lansirati globalno. Vjerujemo da nas stručnost našeg IT sektora, primijenjena u području tehnologije monitora i displeja, može učiniti liderima u ovoj grani zdravstvene industrije golemog potencijala“, rekao je Darren Jang, direktor IT-ja u LG Electronicsu.


LG nudi široki raspon profesionalnih rješenja za slikovnu dijagnostiku. Digitalni Csl AED rendgenski senzori proizvode visokokvalitetne prikaze slike, a pri radu im ne smetaju ni objekti od 1 mm ni tekućina. S obzirom na to da oba senzora u samo tri sekunde prenesu gotovu rendgensku sliku na monitor za dijagnostiku, a u slučaju korištenja bežičnog prijenosa u samo šest sekundi, radi se o iznimnoj brzini.


U dijagnostici je iznimno važno da monitori savršeno prikažu sve nijanse sive boje. LG-jevi monitori za klinički pregled (19HK312C i 27HJ712C) usklađeni su sa strogim smjernicama američke Udruge nacionalnih proizvođača električne opreme (NEMA) i Američkog fakulteta radiologije za grafički prikaz medicinskih slika u boji te kvalitete proizvoda. S obzirom na to da se bolnička oprema intenzivno koristi, LG-jevi monitori neprestano mjere stabilnost pozadinskog osvjetljenja i automatski kompenziraju fluktuaciju osvjetljenja izazvanu starenjem.


Liječnici i medicinske sestre svaki dan provode mnogo sati pred zaslonima, a njihovo titranje može izazvati iscrpljenost i umor očiju. LG-jevi klinički monitori nude tzv. reader mode koji smanjuje količinu plavog svjetla te pruža optimalne uvjete za čitanje dužih nalaza. Značajka Flicker Safe smanjuje moguće titranje zaslona, što omogućava duže i ugodnije gledanje u njega. Nadalje, dok model 19HK312C sadrži jedinstvenu opciju antimikrobnog premaza koja sprečava bakterije da prekriju proizvod, model 27HJ712C pruža savršene boje pri širokom kutu gledanja do čak 178 stupnjeva, što omogućava da veći broj specijalista istovremeno gleda zaslon.


LG je razvio 27-inčni, 8-megapikselni monitor (27HJ7105) posebno namijenjen za operacijske dvorane. Na njemu se mogu vidjeti svi tonovi spektra crvene boje, i to zahvaljujući mogućnosti prikaza sRGB prostora boje od 115 %.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike