Sport
DINAMO VEČERAS (21 SAT) NA MAKSIMIRU ČEKA ANDERLECHT

Kod Bjelice nema nikakvih kalkulacija, od momčadi traži ozbiljnost i pobjedu
Objavljeno 13. prosinca, 2018.
Nogometaši Dinama večerašnjom utakmicom protiv Anderlechta (21 sat) završavaju nadmetanje u skupini D Europske lige. Modri su napokon napravili ono što su sanjale generacije Dinamovih navijača, odradili su odlično susrete u skupini i osigurali prvo europsko proljeće nakon dugih 49 godina čekanja. Dinamo svoj europut nastavlja s prvog mjesta u grupi D, i to bez obzira na to kako završila utakmica na Maksimiru s uglednim, ali ne više tako moćnim belgijskim klubom.
- Nema kalkulacija, idemo skupinu završiti pobjedom - poručio je trener Dinama Nenad Bjelica, koji je označen glavnim čovjekom koji je od gubitnika na eurosceni napravio velike pobjednike.
Bjelicu ne zanimaju koji su igrači opterećeni žutim kartonima (dva imaju Stojanović, Hajrović i Šunjić), ni tko bi mogao propustiti prvu proljetnu utakmicu u Europskoj ligi.
- Znam tko u četvrtak navečer igra od prve minute, ali vjerujte da ne znam tko ima kartone. Treći žuti karton uvijek dođe, prije ili poslije, mi imamo 22 igrača spremna za igru - dodao je Bjelica.
Dinamo uoči Anderlechta nema problema.
- Svi igrači koji su igrali za vikend u domaćem prvenstvu u dobrom su stanju, a nestrpljivo čekaju i oni koji su se odmorili. Željno očekujemo utakmicu i nadamo se novim bodovima. Pa da ovu polusezonu u Europi zaključimo na najuspješniji način.
Dinamo je prvi u skupini, može si dopustiti i malo opuštanje.
- Nema nikakvog opuštanja. Važno nam je dobiti Anderlecht zbog više razloga: zbog nas samih, da uspješno završimo eurogodinu, pa i koeficijenta, koji je hrvatskom nogometu jako važan. Pa bismo za dvije sezone mogli imati dvije momčadi u Ligi prvaka. Velik je ulog, nema kalkulacija, trebamo uzeti tri boda kako god, pa se tek onda okrećemo domaćem derbiju s Hajdukom.
Briselski je klub daleko od svojih najboljih dana, a koja je razlika između Anderlechta iz prve utakmice i danas?
- Njihov trener dosta mijenja momčad, i sistem i igrače. Traži dobitnu kombinaciju, a za sada, po rezultatima, kod njih nema velikog poboljšanja, oni su ipak ispod očekivanja za takav klub. Vidjet ćemo u kakvom će sastavu izići, ali mi smo fokusirani samo na sebe - dodao je Bjelica. I. Li.

Petar Stojanović

igrač Dinama

Trebamo ih respektirati, ali znamo naše kvalitete, pa ćemo od prve minute krenuti kako treba, postaviti se kao domaćin i biti pravi. Vjerujem da će atmosfera biti dobra, kakvu i zaslužujemo
Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike