Osijek
ŽANA GAMOŠ, PREDSJEDNICA OSJEČKOG HNS-A:

Izbori su potvrdili da se Osijek i HNS vole
Objavljeno 12. prosinca, 2018.
U HNS-u drže da su oni zapravo pobjednici u nedjelju održanih izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Žana Gamoš, predsjednica Podružnice HNS-a Osijek, na jučer održanoj konferenciji za novinare iznijela je zašto je takvog stava.

- Uz čestitku HDZ-u, rekla bih da je HNS stvarni pobjednik izbora s najvećim napretkom u zadnje četiri godine s osvojenih 17 posto glasova, čime je broj HNS-ovih vijećnika s devet narastao na 22. Uz to HNS je pobjednik izbora s kandidacijskim listama koje najreprezentativnije predstavljaju stanovništvo našeg grada. HNS-HSU je koalicija s najvećim brojem žena na listama, čak 50 Osječanki bilo je na listama za ove izbore, na što smo izrazito ponosni - naglasila je Gamoš.

"Pecnula" je ostale konkurente konstatirajući kako su HNS (upravo ona na listi za MO Tenja) i HSU (Jelena Dodig, na listi na MO Višnjevac), jedine parlamentarne stranke grada Osijeka čije su predsjednice imale hrabrosti i preuzele odgovornost biti nositeljice lista u svojim četvrtima.

- Izbori su potvrdili ono što smo već znali. HNS i Osijek se vole. Osijek nije prosjek i zaslužuje samo najbolje - poručila je Gamoš, najavivši kako nastavljaju raditi na realizaciji projekta kroz prijedloge i potrebe koje su im sugrađani iznijeli, poput uređenja i obogaćivanja sadržaja dječjih igrališta, postavljanje pametnih klupa u sve gradske četvrti i mjesne odbore, rekonstrukcije Bakarske ulice na Jugu 2, a nastavit će se i s idejom Strossmayerove Zelene avenije i rekonstrukciji Kaštelanske...

Na novinarsku konstataciju kako su u još tri gradske četvrti te mjesnom odbor Tenja "otvorene" karte", odnosno za izglasavanje predsjednika Vijeća bit će potrebno koaliranje, Gamoš je odgovorila kako će se ondje postaviti pobjednički.

- Pred nama je rok od 30 dana za konstituiranje vijeća, u svim razgovorima nastupamo i razgovaramo kao pobjednici i kao druga politička opcija s podrškom od 2500 Osječana - rekla je Gamoš, kazavši da su razgovori počeli, ne isključujući pri tome ni HDZ.
D. Kuštro
HNS i HSU - jedine parlamentarne stranke čije su gradske predsjednice bile nositeljice lista u svojim četvrtima
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike