Osijek
BOŽIĆ ZAJEDNICE “JAGLENAC”

Vrtićarci su od odraslih dobili igrokaz na dar
Objavljeno 13. prosinca, 2018.
Pred dupkom punim gledalištem Dječjeg kazališta, igrokaz ‘’Problemi s Božićem’’ pobrao ovacije

Djed Božičnjak je zaboravio Božić?! - vijest je koja se početkom tjedna proširila među osječkim mališanima. A što će li se sada dogoditi, tko će i kako darove pod bor donijeti - ostaje misterij. Na sreću najmlađih, ovo je samo okosnica radnje blagdanskog igrokaza u izvedbi roditelja djece iz donjogradskog dječjeg vrtića i jaslica "Jaglenac" koji su, uz pomoć odgojiteljica, još jednom svojim obiteljima za Božić poklonili ni manje ni više nego - predstavu.

Pred dupkom punim gledalištem, blagdanski je igrokaz ‘‘Problemi s Božićem‘‘ pobrao ovacije i salve pljeska jer, uistinu, bila je to predstava kakve se ne bi posramila ni jedna profesionalna družina. Posebno ako se uzme u obzir da je napravljena samo iz srca, s puno ljubavi i želje, s obzirom na budžet od nula kuna!

"Roditelji i odgojitelji iz ‘Jaglenca‘ ove godine imaju istu želju - djeci pružiti ono najbolje - izmamiti osmijeh na dječja lica, a znamo kako osmijeh ima čarobnu moć. Hvala našim roditeljima koji su se i ove godine potrudili i izdvojili svoje slobodno vrijeme za ovaj projekt. Također, velika hvala i Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića na ustupljenom prostoru i pomoći oko realizacije igrokaza. Želimo svima Sretan Božić i uspješnu novu godinu", rekla je voditeljica vrtića, Dragica Vondrak.

Roditelji-glumci ove su godine bili Stjepan Prgomet, Nada Sep, Emilija Prgomet, Siniša Dragišić, Kristina Oršolić, Maja Crnković, Doroteja Adžić i Đuriđica Krbavac. Za pripremu i realizaciju projekta zaslužne su odgojiteljice Svjetlana Adžić, Margita Cvitić, Jasna Kolarić, Aleksandra Kovač-Malenica, Ivana Mikulić, Tatjana Lukadinović, Suzana Lubina, Suzana Sabolić, Gabrijela Tatnai Papp, Dragica Vondrak i Ivana Vukasović. Tekst predstave napisala je Margita Cvitić, a za glazbu su se pobrinuli Tatjana Lukadinović, Tajana Balatinac i Goran Bošković.

Ivana Solar
Tradicija duga šesnaest godina
Igrokaz predstavlja produkt projekta ‘’Roditelji djeci’’ započetog prije 16 godina kada su odgojiteljice DV “Jaglenac” odlučile od uobičajene božićne predstave napraviti nešto više. Tada su organizirale roditeljske sastanke u svim skupinama i ponudile roditeljima da sudjeluju u igrokazu za djecu, što su oni spremno prihvatili. Prvih su se devet godina igrokazi izvodili u sportskoj dvorani vrtića, no na desetu im je obljetnicu projekta Dječje kazalište Branka Mihaljevića ustupilo svoj prostor na jedan dan u prosincu i od tada roditelji-glumci nastupaju za svoju djecu na pravim kazališnim daskama.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike