Osijek
PODJELA HUMANITARNE POMOĆI U ‘‘RIJECI LJUBAVI’’

Udvostručili pakete života da
nitko za Božić ne bude gladan
Objavljeno 12. prosinca, 2018.

Humanitarna udruga "Rijeka ljubavi" počela je jučer dijeliti humanitarnu pomoći u svojem sjedištu u Strossmayerovoj 68. Tzv. paket života sadrži trinaest proizvoda, osiguranih iz projekta OP FEAD faza 2 Ublažavanje siromaštva, a Udruga je, zahvaljujući donacijama dobročinitelja, dodala još 12 proizvoda, tako da se u paketu našlo 25 proizvoda čija je ukupna vrijednost 412 kuna.

- Zahvaljujući donacijama sugrađana, omogućit ćemo obiteljima u socijalnoj potrebi da nadolazeće božićne blagdane dočekaju sa svojim obiteljima u sretnijem okruženju, znajući da su bar nakratko zbrinuti i da su voljeni. Donacije i financijske potpore dali su građani iz cijele Hrvatske i naši iseljenici, sve donatori velikog plemenitog srca koji nas nikada ne zaboravljaju, E.K. iz Zagreba, Kamgrad d.o.o. iz Zagreba, Andivia j.d.o.o., Ustanova za zdravstvenu skrb dr. Špiranović, Osnovna škola Jagode Truhelke - naši mladi ambasadori humanosti koji su odvojali od sebe kako bi obogatili blagdanski stol našim korisnicima, obiteljima u socijalnoj potrebi - kaže Štefica Čučak, predsjednica "Rijeke ljubavi". Napominje kako volonteri "Rijeke ljubavi" usporedno s podjelom u sjedištu udruge, pakete života voze starim, bolesnim i nepokretnim korisnicima u njihove domove.

- Analizirajući vrijeme u kojem živimo, potrebe građana, pasivnost mnogih, slobodno možemo zaključiti da živimo između dobra i zla, a najgore je biti ravnodušan prema svemu što se događa oko nas. Očaj se sve više zavlači u domove, pritisnuti svakodnevnom borbom za golo preživljavanje. Naša humanitarna udruga u svom informatičkom sustavu ima 1350 obitelji s više od 3500 članova, od toga skrbimo za šestotinjak djece, a 361 dijete je osnovac. Pokušavamo unijeti radost prigodom nadolazećih blagdana u što više obitelji u socijalnoj potrebi, jer u projektu FEAD 2 nije obuhvaćena božićna trpeza - kaže Čučak i poziva donatore da i nadalje pomažu sugrađanima. D. Pejić
RUKA KOJA DARUJE MIJENJA SVIJET
- Neka nas sve skupa emocije preplave u ovo blagdansko vrijeme da učinimo dobro djelo, unesemo bar malo radosti i izmamimo osmijehe na lice naših bližnjih koji su u potrebi, jer ruka koja daruje može promijeniti svijet nabolje, pa učinimo to zajedno. Dolaze nam božićni i novogodišnji blagdani, razmišljamo o darovima koje bismo najmilijima stavili pod božićno drvce. Nažalost, za siromašne obitelji nema darova, nema radosti, njihove domove opsjeda tuga i neimaština. Pomozimo im da ne bude tako - poziva građane Štefica Čučak.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike