Regija
DIREKTOR KOMRADA MATO MILIČIĆ:

Problem je i slaba priključenost
Objavljeno 13. prosinca, 2018.
SLATINA

Direktor tvrtke za vodnu djelatnost Komrad Mato Miličić reagirao je na nedavne izraze nezadovoljstva načelnika općina Čađavica, Sopje i Voćin. Načelnici Rončević (Čađavica), Androš (Sopje) i Filić (Voćin) požalili su se da kao suvlasnici Komrada i članovi Skupštine tvrtke u proteklih 15 mjeseci nisu imali mogućnost sudjelovati u donošenju planova nastavka izgradnje mreže, a nisu upoznati ni s planom tvrtke za sljedeću godinu. Negativno poslovanje želi se pokriti iz temeljnog kapitala suvlasnika, Skupština se ne saziva, radovi stoje, bez obrazloženja traži se povećanje cijene vode, rekli su.

Miličić na konstataciju da se ništa ne radi odgovara da je tijekom 2018. godine ugovoreno i realizirano najviše radova u posljednjih pet godina, a Komrad plan nabave i gradnje radi svake godine i s njim su upoznati svi članovi Skupštine.

Zbog loše provedene dokapitalizacije Komrad nije u mogućnosti financirati trošak amortizacije, pa se tražilo rješenje smanjenjem temeljnog kapitala koje je moguće provesti samo uz suglasnost 3/4 članova Skupštine, što znači da je za provedbu odluke potrebna suglasnost i općinskih načelnika. Skupština sazvana za 16. listopada odgođena je jer se nitko od njih nije izjasnio o tom prijedlogu.

Povećanje cijene vode traženo je radi usklađivanja sa Zakonom o vodama. Tvrtka ima nenaplaćenih 2.874.913 kuna i ulaže napore u naplatu. Glavne uzroke Miličić vidi u zatečenoj situaciji i slaboj priključenosti u općinama. P.Ž.
Možda ste propustili...

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana