Crna kronika
OZLIJEĐEN BICIKLIST

Izletio pred auto i završio u bolnici
Objavljeno 13. prosinca, 2018.
SLAVONSKI BROD

Jedna je osoba teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, oko 14.50 sati, na raskrižju Svačićeve i Gupčeve ulice, u Slavonskom Brodu. U nesreći je stradao biciklist. Policijskim očevidom utvrđeno je da se 84-godišnjak biciklom uključivao na kolnik, a da se nije prethodno zaustavio i propustio automobil s prednošću prolaska kojim je upravljao 76-godišnjak. Pritom je došlo do udara vozila u biciklista koji je potom pao na cestu. Biciklist je teško ozlijeđen i prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Policija protiv 84-godišnjaka podnosi prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana tri prometne nesreće dogodile su se na požeškom području. Na raskrižju Ulice Pavla Radića i Zrinske, oko 13.45 sati 54-godišnji vozač upravljao je Renaultom požeških registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu od 2.12 promila. U jednom je trenutku izgubio nadzor nad vozilom s kojim je sletio s ceste i udario u stup semafora, ali je pobjegao s mjesta nesreće. Nedugo nakon nesreće vozač je pronađen i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

Također u utorak, oko 19 sati, na cesti Požega - Pakrac, nedaleko od mjesta Glavica, 24-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola u organizmu od 0.92 promila teretnim automobilom Peugeot, požeških registracija, gdje je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine u zavoju te na mokrom kolniku, izgubio nadzor nad vozilom. Peugeot je sletio s ceste i udario u betonski stup mosta, a potom i u metalni stup, odnosno nosač prometnog znaka. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje pod utjecajem alkohola i vožnje neprilagođenom brzinom. Na raskrižju ulica Franje Cirakija i Stjepana Radića, oko 10 sati, 81-godišnji vozač oduzeo je Hyundaiem, požeških registracija, prednost prolaska automobilu Daewoo, također s požeškim pločicama, kojim je upravljao 71-godišnjak. Protiv 81-godišnjeg vozača automobila slijedi prekršajna prijava zbog oduzimanja prednosti prolaska.S.Lacić

 
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike