Crna kronika
PROMETNA NESREĆA U LASLOVU

U sudaru šlepera i busa ozlijeđen vozač i 4 putnika
Objavljeno 13. prosinca, 2018.
U sudaru autobusa i kamiona, s registracijama BiH, stradala su četiri putnika i vozač autobusa
LASLOVO

Četiri putnika i vozač lakše su ozlijeđeni u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 23 sata u Ulici Šandora Petefija u Laslovu. Nesreću je s autobusom bosanskohercegovačkih registracija izazvao tegljač s prikolicom, također s registracijskim oznakama Bosne i Hercegovine. Još 13 putnika, koji su se nalazili u autobusu, do dovršetka policijskog očevida nisu zatražili liječničku pomoć.

- Do nesreće je došlo kada 32-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljajući kamionom s priključnim vozilom registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine, prilikom mimoilaženja nije ostavio dovoljan razmak između svojega vozila i vozila koje je mimoilazio. Lijevim dijelom vozila prešao je na prometni trak namijenjenu prometu vozila iz suprotnoga smjera. Prednjim lijevim bočnim dijelom udario je u prednji lijevi bočni dio autobusa registracijskih BiH oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji državljanin BiH, koji je dolazio iz suprotnoga smjera. Nakon udara autobus je sletio u odvodni kanal, udario u rub betonskog mosta te se prevrnuo na desni bok. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozač autobusa i četvero putnika. Vozaču kamiona policijski službenici uručili su opći prekršajni nalog - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Na mjesto nesreće vrlo brzo stiglo je nekoliko vozila Hitne pomoći, a vozač autobusa ostao je zarobljen u vozilu te su ga spašavali vatrogasci. Operativno dežurstvo Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka dojavu o prometnoj nesreći dobilo je u 23.15. Na intervenciju je izišlo šest vatrogasaca s jednim vozilom.

- Dolaskom na mjesto intervencije u 23.30 utvrdili smo da je autobus desnom stranom sletio u kanal. Do našeg dolaska svi putnici su izašli iz autobusa, osim vozača. S pomoću hidrauličnog alata izrezali smo okno s vozačeve strane kako bismo došli do ozljeđenog vozača. U suradnji s djelatnicima Hitne medicinske pomoći vozača smo s pomoću nosila iznijeli iz autobusa te ga je preuzela liječnička ekipa. Na intervenciji su bili i članovi DVD-a Ernestinovo s kombijem i četiri vatrogasca - doznajemo iz JPVP-a Osijek.

U utorak tijekom dana te u srijedu u noći, u Osječko-baranjskoj županiji dogodilo se pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna je osoba teže, a šest je osoba lakše ozlijeđeno. Preostale tri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Četiri su se dogodile na području Osijeka, a peta na području Našica.

Sandra Lacić
prevrnuo se
AUTOBUS JE SLETIO NA BOK
Najčitanije iz rubrike