Kultura
SURADNJA AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU I INSTITUTA ZA HRVATSKI JEZIK I JEZIKOSLOVLJE

U planu i strip-udžbenik iz hrvatskog za osnovnoškolce
Objavljeno 13. prosinca, 2018.
Na inicijativu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku potpisan je sporazum s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Predstavnici obiju ustanova, prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić, dekanica Akademije, i dr. sc. Željko Jozić, ravnatelj Instituta, načelno su dogovorili i prve korake planirane suradnje.
Akademija i Institut udruženim snagama mogu pridonijeti popularizaciji znanstvenih istraživanja vezanih uz hrvatski jezik, ali i promicanju novih ideja u povezivanju znanosti i umjetnosti. Tako se, uzevši u obzir da jedino na osječkoj Akademiji postoji studij Ilustracije, na prvom sastanku promišljalo i o zajedničkom pisanju strip-udžbenika iz hrvatskoga za osnovnoškolce, kao i o prvoj povijesti hrvatskoga jezika u stripu, što bi predstavljalo nov pristup postojećim i vrijednim priručnicima.
Usto, Akademija se planira uključiti i u obilježavanje Dana i Mjeseca hrvatskoga jezika predstavama. Čelnici su dviju ustanova razgovarali i o literaturi za djecu s poteškoćama u razvoju.N.Vek.
Možda ste propustili...

ĐAKOVAČKI KULTURNI KRUG: “NARATIV I RAZUMIJEVANJE” I “ČUDO”

Izdane dvije nove knjige

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

Najčitanije iz rubrike