Kultura
MEĐUNARODNI FESTIVAL KRATKOMETRAŽNOG FILMA

"Biciklisti" u natjecateljskom programu u Clermont-Ferrandu
Objavljeno 12. prosinca, 2018.
Višestruko nagrađivani film Biciklisti, u režiji Veljka Popovića, bit će prikazan u međunarodnom natjecateljskom programu festivala koji se u francuskom gradu Clermont-Ferrandu održava od 1. do 9. veljače 2019.
Za glazbu su bili zaduženi Pablo Pico, Siniša Jakelić i Nikola Džaja, a dizajn zvuka radio je Jean-Baptiste Saint Pol. Riječ je o komediji začinjenoj erotikom i ljetnim bojama koja zahvaća duh maloga mediteranskoga grada, inspiriranoj slikarstvom Vaska Lipovca. Na animaciji su radili Goran Stojnić, Chloe Roux, Lucija Bužančić, Sander Joon i Mario Vrandečić, a na kompozitingu Sina Jakelic, Gordan Mihalec i Darko Kokić.
Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, nastaje u koprodukciji Hrvatske i Francuske.
Biciklisti su do sada prikazani i nagrađeni na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, a na ovogodišnjem Animafestu proglašeni su najboljim filmom u Natjecanju hrvatskog filma.
Četrdeset prvi međunarodni festival u Clermont-Ferrandu sastoji se od tri natjecateljska programa (međunarodni, nacionalni i Lab), a svake godine nudi i bogat popratni program. Osim toga Clermont-Ferrand prati i najveći sajam namijenjen kratkom metru, Marché du film court, koji posjećuju producenti, distributeri, festivalski programeri i kupci zainteresirani za kratkometražni film. To je ujedno i prostor na kojem se lako može dobiti uvid u najnovije nacionalne produkcije brojnih zemalja koje se predstavljaju u sklopu sajma. N.Vek. 
SINOPSIS "BICIKLISTA" VELJKA POPOVIĆA
Biciklistička sezona u velikoj je završnici. Tijekom posljednje utrke dva biciklista na vrhu ljestvice bore se ne samo za trofej nego i za naklonost dame i ispunjenje svojih erotskih fantazija. U međuvremenu mali mediteranski grad priprema se za dolazak prekooceanskog broda i njegova kapetana. Nadahnuti radovima hrvatskog slikara, kipara i grafičara Vaska Lipovca, Veljko Popović i njegov studio Lemonade3d snimili su animirani film neobične estetike. Komedija začinjena erotikom i ljetnim bojama koja zahvaća duh malog mediteranskog grada.
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

Najčitanije iz rubrike