Dome slatki dome
BLAGDANSKA KAMPANJA

Ljubav se ne kupuje
Objavljeno 13. prosinca, 2018.
U predblagdansko vrijeme, kada mnogi odlučuju što će darovati svojim najbližima, Mreža za zaštitu životinja poručuje svima da to nikako ne budu životinje. U sklopu velike blagdanske kampanje „Udomi – ne kupuj” bit će postavljeni jumbo plakati u više od 20 gradova Hrvatske s jasnom porukom – „Ljubav se ne kupuje”, čiji će nositelji biti napuštene životinje.

„U Hrvatskoj danas tisuće pasa i mačaka u skloništima i domovima volontera udruga za zaštitu životinja čekaju dom. Situacija možda nikada nije bila gora”, ističe Stela Cota, koordinatorica Mreže za zaštitu životinja.

Životinje nisu predmeti i ne bi trebale biti dio trgovine ni poklon. Kampanja „Udomi – ne kupuj” s macama, kunićima i psima, koja poziva na udomljavanje umjesto kupnje porukom „Ljubav se ne kupuje”, moći će se vidjeti na jumbo plakatima po cijeloj Hrvatskoj te će njome upozoriti na problem napuštanja i velikoga broja životinja koje čekaju dom.Također, apelirat će i na provođenje Zakona o zaštiti životinja, kontrole razmnožavanja pasa i mačaka i kontrolu mikročipiranja. I pas Stiv, koji će se moći vidjeti na plakatima, samo je jedan od tisuća napuštenih koji traže dom. Apelira se na sve da za blagdane ne poklanjaju i ne kupuju živa bića, nego predmete, jer životinje nisu artikli. J.Kn.
Možda ste propustili...

ZBOG NEPRECIZNE DEKLARACIJE

Povlače sljezove kolačiće iz prodaje

DIZAJN RASVJETNIH TIJELA

Oblik je važniji od funkcije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana