Dome slatki dome
BLAGDANSKA KAMPANJA

Ljubav se ne kupuje
Objavljeno 13. prosinca, 2018.
U predblagdansko vrijeme, kada mnogi odlučuju što će darovati svojim najbližima, Mreža za zaštitu životinja poručuje svima da to nikako ne budu životinje. U sklopu velike blagdanske kampanje „Udomi – ne kupuj” bit će postavljeni jumbo plakati u više od 20 gradova Hrvatske s jasnom porukom – „Ljubav se ne kupuje”, čiji će nositelji biti napuštene životinje.

„U Hrvatskoj danas tisuće pasa i mačaka u skloništima i domovima volontera udruga za zaštitu životinja čekaju dom. Situacija možda nikada nije bila gora”, ističe Stela Cota, koordinatorica Mreže za zaštitu životinja.

Životinje nisu predmeti i ne bi trebale biti dio trgovine ni poklon. Kampanja „Udomi – ne kupuj” s macama, kunićima i psima, koja poziva na udomljavanje umjesto kupnje porukom „Ljubav se ne kupuje”, moći će se vidjeti na jumbo plakatima po cijeloj Hrvatskoj te će njome upozoriti na problem napuštanja i velikoga broja životinja koje čekaju dom.Također, apelirat će i na provođenje Zakona o zaštiti životinja, kontrole razmnožavanja pasa i mačaka i kontrolu mikročipiranja. I pas Stiv, koji će se moći vidjeti na plakatima, samo je jedan od tisuća napuštenih koji traže dom. Apelira se na sve da za blagdane ne poklanjaju i ne kupuju živa bića, nego predmete, jer životinje nisu artikli. J.Kn.
Možda ste propustili...

VRT : SADNJA BOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

Najčitanije iz rubrike