Sport
STK VODOVOD OSIJEK

Prošle sezone borili se za prvaka, ove će za ostanak
Objavljeno 12. prosinca, 2018.
U redovima osječkog kluba jesenas je bilo nesuglasica na relaciji igrači - Uprava

Stolnotenisači Vodovod Osijeka s velikim željama i ambicijama ušli su u novo prvenstvo HEP Superlige, uoči sezone spominjao se gornji dio tablice i lov na mjesto među četiri najbolje momčadi. "Vodeni" su svoj optimizam gradili na prošloj sezoni, u kojoj su igrali doigravanje za prvaka, no prvi dio ove sezone nije bio u skladu sa željama i ambicijama.


Osječaki stolnotenisači na zimski su odmor otišli sa samo tri pobjede i šest poraza, a uz to imaju i "minus bod" jer u 2. kolu nisu stigli na gostovanje u Varaždin kod Starra, pa zauzimaju skromno osmo mjesto na tablici. Iza njih su samo Split i slabašna petrinjska Mladost. Osma pozicija garantira ostanak u Superligi, koja je ove sezone iznimno jaka i izjednačena, ali u drugom dijelu prvenstva, koje se nastavlja 19. siječnja sljedeće godine, "vodeni" više nemaju prava na krive korake. Split im prijeti preopteti to osmo mjesto, pa Osječani moraju biti itekako operazni i puno bolji negoli u prethodnih devet kola.


Kad te ne ide, onda te stvarno ne ide, a to je slučaj s osječkim stolnotenisačima od početka prvenstva. Bilo je lošijih izdanja, pa neodlazak na gostovanje, a bilo je i nesreće, posebice u susretima s brodskom Obrtničkom školom, zadarskim Donatom i Dugim Selom. Ta tri susreta "vodeni" su izgubili s tijesnih 4:3, da je bilo samo nešto više sreće i da su odlučujući poeni otišli na njihovu stranu, priča je mogla biti posve drukčija... Pričalo bi se opet o play-offu, ovako je osječka realnost borba za opstanak u superligaškom društvu.


Oni koji znaju što se događa unutar kluba kažu kako lošiji rezultati nisu slučajnost. A što se događa, teško je saznati iz prve ruke, jer predsjednik Alen Majić kao ni veteran koji ima status igrača-trenera Dragan Knežević ne odgovaraju na telefonske pozive.
Tijesni porazi od Obrtničke škole i Donata dogodili su se odmah u tjednima nakon onog famoznog neodlaska u goste kod Starra, a navodno su se tada u STK-u Vodovod Osijeku događale čudne stvari. Informatori iz kluba nam pričaju kako je prvi igrač "vodenih" Vjekoslav Zovko, koji je prošle sezone imao i status hrvatskog reprezentativca, jesenas čak prijetio prestankom igranja jer mu je klub dugovao dosta plaća. Neko vrijeme treninge je bojkotirao mladi Mario Banek, a sve to skupa nije dobro sjelo ni Kneževiću, koji je zbog te situacije povuci-potegni pucao po šavovima i pokušavao naći način kako da svoje mlađe suigrače motivira za treniranje i igranje. Igračko nezadovoljstvo bilo je upereno prema Majiću, koji je nedavno na jednom sastanku najavio da će se na kraju sezone povući s mjesta predsjednika. Naravno, u pozadini svega je novac. U osječkom stolnoteniskom klubu ne vrti se velik novac, sponzori se ne lome oko davanja, ono što Grad izdvaja nije dovoljno, pa je teško namiriti sve obveze. Ne može se reći da Majić ne pokušava i ne radi, ali u siromašnom kraju teško je namaknuti novac za nogomet, košarku ili rukomet, a kako je tek onda za stolni tenis.
Ivana Liović
NE IDE U PRVENSTVU, PA SE OKRENULI KUPU
Krizna situacija u redovima Vodovod Osijeka je završila, ne može se reći da je u klubu sad prava idila, ali više nema napetosti koja je vladala u prvim tjednima početka nove sezone u HEP Superligi. "Vodeni" su izgubili sve izglede za plasman u gornji dio tablice, njihova realnost u prvenstvu Hrvatske je borba za opstanak, no šansu vide u Kupu Hrvatske, gdje im je želja izboriti mjesto među četiri najbolje momčadi te tijekom ožujka sljedeće godine u dvorani Gradski vrt dobiti organizaciju završnog turnira. Vodovod Osijek je u 4. kolu Kupa te će morati pobijediti boljeg iz susreta Trogira i Samobora za plasman na Final Four. Pobijediti Trogir ili Samobor ne bi trebao biti težak zadatak, a mogli bi Osječani dobiti i domaćinstvo završnice Kupa, jer što god su organizirali, to su napravili odlično.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike