Regija
ZA PRORAČUN ĐURĐENOVCA BILA I OPORBA

Na raspolaganju im 28,5 milijuna kuna
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
ĐURĐENOVAC - Općinsko vijeće Đurđenovac jednoglasno je donijelo proračun za 2019. vrijedan 28.528.323 kune, što je 4,1 milijun kuna više u odnosu na ovogodišnji. Doneseni su i svi programi koji su integralni dio proračuna, a iz njih proizlazi da će se najviše sredstava, 5,8 milijuna kuna, uložiti u Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture.


Najizdašniji dio proračuna čine kapitalne pomoći u visini 12,3 milijuna kuna, a čak 8,4 milijuna kuna očekuje se iz državnog proračuna na temelju prijenosa sredstava iz EU. Na predloženi proračun nije bilo amandmana ni kritika, a u raspravi je jedino vijećnik SDP-a Dalibor Štaba zamolio da se razmišlja o besplatnoj prehrani za osnovnoškolce i uređenju ceste kod osnovne škole u Đurđenovcu. O najvažnijem općinskom dokumentu očitovao se i općinski načelnik Hrvoje Topalović kao predlagač te pritom detaljnije pojasnio pojedine projekte, planiran način njihove realizacije i visinu sredstava.


- Projekt koji će biti gotov u proljeće izgradnja je ceste kroz Krčevinu i spoj s naseljem Beljevina vrijedan 8,3 milijuna kuna. Izgradit ćemo i reciklažno dvorište u vrijednosti 2,3 milijuna kuna, obnoviti javnu rasvjetu te cestu kroz središte Đurđenovca - kazao je Topalović.
Istaknuo je i ulaganje u energetsku obnovu osnovne škole u vrijednosti 10,5 milijuna kuna te u dogradnju Dječjeg vrtića Jaglac, za što su odobrena EU sredstva od 4,5 milijuna kuna. S.Fridl
Topalović: "Čudo na području općine"
Sljedeće godine trebala bi početi realizacija projekta izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda na području općine Đurđenovac, vrijednog 130 milijuna kuna. "Sustav odvodnje otpadnijh voda je planiran u 13 faza. Vjerojatno sredinom iduće godine mogli bi početi radovi. Ogroman je to projekt koji će trajati dvije godine. To će biti čudo na području naše općine, no uvjeren sam da ćemo i taj kapitalni projekt, kao što je bila vodoopskrba i vodocrpilište, dovesti do samoga kraja na zadovoljstvo svih žitelja općine", istaknuo je Topalović.
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike