Regija
PRIZNANJE UČILIŠTU STUDIUM

Jedini u državi s certifikatom kvalitete IES
Objavljeno 12. prosinca, 2018.
Najbolju povratnu informaciju imaju od farmaceuta, koji većinom ostaju raditi gdje su bili na praksi
VUKOVAR - Učilište Studium, ustanova za obrazovanje odraslih i sa sjedištem u Vukovaru, djeluje u Vinkovcima, Županji, Osijeku, Valpovu i Bjelovaru, jedini je nositelj certifikata International Education Society iz Londona u Hrvatskoj te su jedini u Hrvatskoj koji promiču taj međunarodni certifikat kvalitete i na susjedna tržišta, u Bosnu i Hercegovinu te Srbiju.
Nedavno je Studium, koji je osnovan 2010., dobio visoko priznanje - znak Hrvatske kvalitete, što ga dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora. Točnije, priznanje su dobila učilišta u Vukovaru i Osijeku.


Nagrada se dodjeljuje za dugogodišnje uloženo znanje, iskustvo i trud u kreiranju, održavanju kontinuiteta u kvaliteti i njezinom unapređivanju te jačanju i prepoznatljivosti svojih usluga na domaćem i inozemnom tržištu.


- Rasprostranjenost Učilišta Studium trenutačno nas pozicionira kao vodeću ustanovu za obrazovanje odaslih u Slavoniji i Baranji. U Vinkovcima smo bazirani na zdravstvena zanimanja te usavršavanja u području javne nabave te u pisanju i provedbi EU projkata. Također, u Vinkovcima uskoro kreću prijave za zanimanje strojovođa, kao i ostala prometna zanimanja u željezničkom prometu, što će biti prve takve edukacije u privatnim ustanovama za obrazovanje odraslih. Najtaženija zanimanja svakako su ona u vezi sa zdravstvom, a u kojima svake godine bilježimo sve veći broj upisanih osoba, ali i najveći postotak zapošljivosti nakon edukacije – kaže ravnateljica Učilišta Studium Ana Gale, dodajući kako Učilište u Vukovaru, osnovano još 2010., i u Osijeku, otvoreno tri godine poslije, predstavljaju vodeće ustanove za obrazovanje odraslih na području istočne Hrvatske i kao takve omogućuju svojim polaznicima vrhunske stručnjake i uvjete rada na područjima programa obrazovanja koje provode. Ravnateljica podsjeća kako konstantno prate dinamično tržište rada i prema njemu prilagođavaju i razvijaju nove obrazovne programe.


Što se tiče zapošljivosti najbolju povratnu informaciju imaju farmaceuti koji uglavnom ostaju raditi u ljekarnama u kojima su odrađivali praktičnu nastavu, ali dobivaju posao i u drugima, jer je potražnja na tržištu rada za ovom strukom jako velika.
Studium razvija i provodi veliki broj programa obrazovanja i mijenja strukturu radnog i potencijalno radnog stanovništva, posebice iskustva imaju u sektoru turizma i ugostiteljstva, strojarstva, elektrotehnike i računalstva, graditeljstva i poljoprivrede.
Miroslav Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike