Osijek
KUĆA ŽNIDAREC U IVANOVCU

U kiparevoj kući turistički centar
Objavljeno 12. prosinca, 2018.
Općina Antunovac završila je novu turističku investiciju u naselju Ivanovac. Prema riječima općinskog načelnika Davora Tubanjskog riječ je o Kulturno-informativnom turističkom centru Žnidarec, u Dugoj ulici 140, koji je preuređen uz potporu Ministarstva turizma. Taj objekt zapravo je kuća kipara naive Vjekoslava Žnidareca (1931. - 2000.), a projekt je odrađen kao rekonstrukcija i prenamjena postojeće kuće u Kulturno-informativni turistički centar Žnidarec.

- Projekt nam je sufinanciralo Ministarstvo turizma, ukupna je vrijednost projekta 731.762,04 kuna, od čega su sredstva Ministarstva turizma 344.160 kuna. Proteklih se mjeseci intenzivno radilo na tom objektu, a njegovom realizacijom nastao je novi sadržaj vezan uz kulturno-povijesno nasljeđe ovoga kraja. I to je uključeno u našu turističku ponudu. Nositelj projekta je Općina Antunovac, a projektnu prijavu za natječaj pripremila je Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. za gospodarski i ruralni razvoj i poticanje poduzetništva - kaže načelnik Davor Tubanjski.

On pojašnjava da u multimedijalnom izložbenom prostoru Centra posjetitelji mogu razgledati stalni izložbeni postav djela Vjekoslava Žnidareca, ali i saznati nešto više o ostalim turističkim sadržajima i atrakcijama smještenima u blizini. Tubanjski kaže kako će uskoro Kulturno-informativno turistički centar Žnidarec biti svečano otvoren kako bi služio svojoj namjeni u području turizma na prostoru Ivanovca i Antunovca. D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike