Osijek
OPĆINA VLADISLAVCI I MINISTARSTVO RADA

Za zapošljavanje mještanki Vladislavaca izdvojit će se čak 2,4 milijuna kuna
Objavljeno 12. prosinca, 2018.
Ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić uručio je Općini Vladislavci ugovor za Program zapošljavanja žena „Zaželi“, za prijavljeni projekt Općine Vladislavci "Zaželi bolji život u općini Vladislavci", čija je ukupna vrijednost 2.404.377,59 kuna.

- Program "Zaželi" jedan je od značajnijih projekata koje Općina Vladislavci, u suradnji s Ministarstvom i Vladom RH, provodi u vezi s pitanjem zapošljavanja žena, a ovo je još jedan u nizu odobrenih EU projekata koje Općina Vladislavci proteklih godina provodi na svom području.

U strukturi nezaposlenih u RH žene čine 58 %, a žene s nižim kvalifikacijama, one starije od 50 godina u ruralnim krajevima, u pravilu teško pronalaze posao. Smatram da je ovakav projekt koristan za žene, jer one su te koje oplemenjuju i spajaju sve vrijednosti našega društva. Nepresušni su izvor ljubavi, hrabrosti, odlučnosti, snage, topline, dobrote i bez žena svijet bi bio prazan.

Zato im svojim djelima znajmo pružiti potporu, znajmo izraziti najdublje poštovanje i zahvalnost na zalaganju i energiji koju naše bake, majke, kćeri, žene, sestre i djevojke ulažu u razvoj politike jednakih prilika i jednakih mogućnosti. Stoga mi je iznimno drago da nam je odobren ovako hvalevrijedan projekt koji će pomoći nezaposlenim ženama u našoj općini - kaže načelnik Marjan Tomas. D.Pejić
Možda ste propustili...

GODIŠNJA PLESNA PRODUKCIJA PS SHINE

Ovacije publike za oko 300 plesača

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELJELI PLATITI, ALI KONOBAR NIJE IMAO NOVČANIK

Osječanin: Porezna inspekcija “zarobila” nas u kafiću pola sata

2

ŽUPAN ANUŠIĆ OD VLADE RH NABAVIO PET MILIJUNA KUNA I DOZVOLU ZA DIZANJE AVIONA

Od sljedećeg tjedna kreće
aviotretiranje komaraca
nad Osijekom!

3

ODLUKOM GRADA OSIJEKA

Tri su dravske plaže
i službeno kupališta!

oglas