Sport
VEČERAS RASPLET U SKUPINAMA A, B, C, D

Unatoč veličanju zločinca Crvena zvezda dočekuje Parižane na krcatoj Marakani
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
Večeras ćemo doznati sudionike osmine finala Lige prvaka i tko će kao trećeplasirani iz skupina A, B, C, D nastaviti natjecanje u Europskoj ligi. Program će u 19 sati otvoriti susretima posljednjeg kola u skupini D, u kojoj je neizvjesno samo koja će momčad igrati u Europskoj ligi. Porto je uoči gostovanja kod Galatasaraya već osigurao prvo mjesto, Schalke je "zacementirao" drugo i kao takav dočekuje posljednjeplasiranu Lokomotiv iz Moskve, koja ima bod manje od turskog predstavnika. "Moskovski lokosi" ne ovise sami o sebi, trebat će im i pomoć Porta. Ako u Gelsenkirchenu susret završi bez pobjednika, a Porto odnese sva tri boda iz Istanbula u Europskoj ligi igrao bi tada Galatasaray, koji je kod kuće svladao Lokomotiv 3:0, dok je u Moskvi slavio sastav Vedrana Ćorluke s 2:0. Situacija je jasna u skupini A. Drugi krug Lige prvaka već su osigurali dortmundska Borussia i madridski Atletico, Club Brugge igrat će Europsku ligu, a Monaco susretom protiv Borussije zaključuje ovogodišnji nastup u Ligi prvaka. Trenutno je Atletico dva boda ispred Borussije. Ako sastav Diega Simeonea večeras remizira kod Lekinog Club Bruggea, a Borussia slavi u Kneževini, prvo mjesto u skupini osvojit će Nijemci, zbog boljeg omjera međusobnih susreta s Madrižanima. U skupini B Barcelona je osigurala "jedinicu", pa će im današnje gostovanje na Camp Nou Tottenhama biti za prestiž. Londonski "pijetlovi" imaju isti broj bodova kao i Inter, koji u Milanu dočekuje otpisani PSV. Realnost je stoga da će uz Ivana Rakitića iz ove skupine u osmini finala igrati i hrvatski "trio" u Interu Vrsaljko-Brozović-Perišić.

Sve je otvoreno u skupini C. Vodeći je Napoli, ali oni moraju u goste kod Liverpoola, koji mora pobijediti za prolaz u osminu finala. Drugi je PSG kojima slijedi gostovanje na beogradskoj Marakani. Crvena zvezda nada se kiksu Liverpoola i novoj senzaciji sličnoj onoj od prije nešto više od mjesec dana kada su kod kuće svladali Liverpool, a prije toga iz Beograda je Napoli odnio samo bod. Inače, prvi susret Parižana i Beograđana na Parku prinčeva okončan je pobjedom domaćina 6:1. Nakon toga susreta pokrenuta je istraga zbog sumnji u namještanje. Francuski mediji objavili su kako je netko od visokih dužnosnika beogradskog kluba htio uplatiti čak pet milijuna eura na pobjedu PSG-a od najmanje pet razlike! Uoči večerašnjeg susreta Zvezdin trener Vladan Milojević odbio je komentirati navode francuskih novinara, zbog čega se jedan od novinara demonstrativno pokupio s presice. Uz ovaj susret vezan je još jedan skandal. Naime, susret će se igrati pred, ne sumnjamo, krcatim tribinama stadiona koji nosi službeno ime Rajko Mitić. Tijekom susreta s Liverpoolom, naime, na jednoj tribini osvanuo je transparent s likom ratnog zločinca Draže Mihailovića. Crvena zvezda prošla je bez kazne pražnjenja dijela tribina ili igranja pred praznim tribinama. Toliko o dosljednosti UEFA-e.
K.Lacković
VEČERAS U LIGI PRVAKA
Skupina A (21 sati): Monaco - Borussia (Dortmund), Club Brugge - Atletico. Poredak: 1. Atletico 12 bodova, 2. Borussia 10, 3. Club Brugge 5, 4. Monaco 1 bod.

Skupina B (21 sati): Inter - PSV, Barcelona - Tottenham. Poredak: 1. Barcelona 13 bodova, 2. Tottenham i 3. Inter po 7, 4. PSV 1 bod.

Skupina C (21 sati): Crvena zvezda - PSG, Liverpool - Napoli. Poredak: 1. Napoli 9, 2. PSG 8, 3. Liverpool 6, 4. Crvena zvezda 4 boda;

Skupina D (19 sati): Schalke - Lokomotiv (Moskva), Galatasaray - Porto. poredak: 1. Porto 13, 2. Schalke 8, 3. Galatasaray 4, 4. Lokomotiv 3 boda.
Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike