Osijek
ZBOG POVEĆANJA BROJA BEBA U OPĆINI ERDUT

Dograđuje se daljski vrtić Mali princ
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
Sve je više djece u općini Erdut, što je vijest koja, kaže općinski načelnik Jugoslav Vesić, raduje. Mališana je toliko da se u postojećem Dječjem vrtiću Mali princ u Dalju moraju stavljati na listu čekanja, koja im se konstatno pojavljuje, a kako bi našli svoje mjesto u lokalnoj predškolskoj ustanovi koju pohađa trenutno pedesetak djece.

Kako bi svoj djeci osigurali smještaj, Općina Erdut je pokrenula projekt dogradnje postojećeg daljskog vrtića, posebice jer se tamo održava i predškola s djecom koja nakon toga kreću u osnovnu školu.

Na gradilištu smo zatekli građevinare i strojeve, a posao odrađuje tvrtka „Planum građenje“ s kojom je načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić prije nekoliko dana potpisao ugovor o gradnji ovog objekta.

- Ovim projektom rješavamo dosadašnji problem s kapacitetom koji će, nakon obavljenih radova, biti udvostručen, pa će ga moći pohađati stotinjak naših najmlađih mještana. Dakako da proširenje Dječjeg vrtića sa sobom nosi i popratne sadržaje koji su potrebni kako bi se zadovoljile i servisne usluge vrtića. Dvije nove prostorije za smještaj djece bit će dovoljne da vrtić pohađa od 80 do 100 djece koja dolaze u ovaj vrtić ne samo iz Dalja nego i iz drugih općinskih mjesta, odnosno Aljmaša i Erduta. Na novo financijsko ulaganje odlučili smo se na zadovoljstvo i Općine Erdut i mještana jer je veći vrtić nužan zato što se, prema podatcima o broju novorođene djece, ove godine rodilo 40 beba, što je čak 15 više u odnosu prema 2017. godini - kaže načelnik Jugoslav Vesić.

Direktor tvrtke „Planum građenje“ iz Vukovara Đuro Bamburač kaže da građenje počinju odmah kako bi ispunili rokove, odnosno završetak radova planiran je do kraja ožujka 2019. godine. Jugoslav Vesić navodi da je vrijednost projekta milijun i tri stotine tisuća kuna, a potpora je stigla od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. D. Pejić
NAKON RADOVA, OPREMANJE VRTIĆA
– Prošle godine javili smo se na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i odobrena su nam sredstva od približno 950 tisuća kuna. Za adaptaciju i dogradnju novih prostorija vrtića iz općinskog proračuna izdvojili smo 350.000 kuna. U sklopu radova predvidjeli smo i uređenje dvorišta, a sljedeća je etapa, odmah nakon dovršetka građevinskih radova, opremanje novog prostora vrtića jer želimo osigurati još kvalitetnije uvjete za rad djelatnika i boravak djece - najavljuje erdutski načelnik
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike