Osijek
OBLJETNICA SMRTI DR. FRANJE TUĐMANA

Utemeljitelj hrvatske države
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, osječko-baranjski župan Ivan Anušić te izaslanstva udruga proizišlih iz Domovinskog rata jučer su kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku na Trgu slobode zapalila svijeće i položila cvijeće u povodu 19. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana.

Vrkić je rekao kako je Tuđman “bio više od političara, bio je državnik, čovjek koji je znao pobjeđivati u ratu, ali isto tako znao je pobjede ostvarivati i u miru. On je čovjek koji je udario temelje hrvatskoj državnosti”.

- Moramo razvijati procese koje je on započeo da bismo imali bolji standard i bolje živjeli te na taj način mlade zadržali da ostanu u Hrvatskoj - rekao je Vrkić.

Župan Anušić rekao je da se Tuđman znao nositi s velikim izazovima pred kojima je Hrvatska bila devedestih godina prošloga stoljeća.

- Uspjeli smo u tome pod njegovim vodstvom koje je do zadnje odluke bilo ispravno i danas imamo svoju državu - rekao je župan, dodajući da se može razgovarati o tome je li država baš onakva kakva bismo željeli da bude.

- Nemojmo vezati Domovinski rat i dr. Tuđmana sa situacijom koju danas imamo. Ona nije nastala preko noći, nego se generirala godinama zbog nekvalitetnog rada prijašnjih vlada. Vlada danas predano radi na gospodarskom i svakom drugom napretku - rekao je župan. J.N.
Najčitanije iz rubrike