Osijek
PROGRAM UDRUGE “AUXILIUM” I GRADA

“Kućni majstor”pomaže starima i nemoćnima
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
U suradnji s Uredom za umirovljenike pri Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, humanitarna neprofitna udruga “Auxilium” pokreće program “Kućni majstor”. Prema pojašnjenju Vedrana Kotrbe, voditelja programa, obuhvatit će nemoćne, stare, bolesne i socijalno ugrožene osobe, a glavna je ideja pružiti pomoć osobama treće životne dobi.

- Nakon što smo uvidjeli problem da je u gradu mnogo osoba u toj kategoriji, u tijeku je prikupljanje upitnika, odnosno ankete s pomoću koje ćemo dobiti informacije o tome kome je potrebna pomoć u pri unutarnjem uređenju. Tako će biti angažirane osobe za usluge popravka za kućanstvo poput vodoinstalatera, ličioca, stolara, bravara i sl. Pimjerice, ako se nekome uništi koji komad namještaja, a nema novca za drugi, mi ćemo ga popraviti – pojašnjava Kotrba, dodajući da je u planu i popravak računala, nakon čega bi uslijedila eduakcija starijih za njegovo osnovno korištenje.

Za program #Kućni majstor” planira se zapošljavanje tri majstora koji će pružati usluge popravka za kućanstvo. Inače, upitnici će biti dostupni u Uredu za umirovljenike, odnosno u Udruzi “Auxilium” (Sjenjak 133). Planirani je početak majstorskih usluga veljača 2019. godine.

Dodajmo tome kako ovaj program ujedno označava službeni početak rada Ureda za umirovljenike, a što su prije godinu dana inicirali Aktivni nezavisni umirovljenici. Kako doznajemo od tajnika Ivice Glavaša, podjela upitnika planirana je uz podjelu božićnica. M. Mihelić
Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike