Regija
MARINA BUDIMIR ODGOVORILA HDZ-U:

Cilj im je srušiti mene kao iločku gradonačelnicu
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
ILOK

Gradski odbor HDZ-a Ilok prošloga je tjedna izvijestio kako neće podržati predloženi prijedlog proračuna Grada Iloka za 2019. godinu. Tom su prigodom izrazili nezadovoljstvo načinom na koji gradonačelnica Marina Budimir vodi Grad, ukazujući na niz propusta.

Budimir je odbacila optužbe HDZ-a, ističući kako je, preuzimajući dužnost gradonačelnice, vjerovala kako će se njezin rad vrednovati kroz razvoj novih projekata, koji će pridonijeti dugo očekivanom razvoju.

- Očekivala sam i određene poteškoće, no problemi iz prethodnih godina bili su značajno veći od onoga što se predstavljalo u javnosti. Obveze grada bile su veće od 8 milijuna kuna i trebalo je žurno tražiti rješenja kako Grad ne bi došao u blokadu. Nije bilo naznake da će Grad dobiti financijsko izravnavanje od strane Vlade RH te sam zahtijevala od svih gradskih službi, institucija i poduzeća veću odgovornost prema javnom novcu kojim raspolažu - navela je Budimir, naglasivši kako je uz sve poteškoće bila uporna u realizaciji prijašnjih projekata i pokretanju novih. Istaknula je kako je, prepoznajući poteškoće u gospodarstvu, prvi put u Iloku pokrenula program potpora poduzetnicima, kojim se kroz osam mjera u ovoj godini poduzetnicima sufinancira sudjelovanje na gospodarskim manifestacijama, zakup tržnog prostora na štandovima i klupama, ulaganje u smještajne kapacitete, izrada projektne dokumentacije, troškovi promotivne aktivnosti, a daju se i potpore poduzetnicima početnicima.

- Značajno sam proširila program mjera pomoći poljoprivrednim proizvođačima. Izgradnja infrastrukture Poslovne zone Ilok prijavljena je za financiranje iz programa EU i paralelno se radi na rješavanju brojnih problema oko izdavanja lokacijske i građevinske dozvole te su netočni navodi da Grad ne radi na stavljanju Poslovne zone u funkciju - navela je.

Najavu HDZ-a da neće podržati predloženi proračun ocijenila je dokazom kako im nije cilj usvajanje najboljeg mogućeg proračuna za građane Iloka već im je cilj rušenje gradonačelnice.

- Prijedlog proračuna smatram razvojnim, realnim i ostvarivim, a na njega vijećnici mogu davati amandmane - poručila je, dodajući kako će, ako proračun ne bude usvojen, do kraja prosinca uslijediti prijedlog donošenja odluke o privremenom financiranju.

Ako Vijeće ni to ne prihvati, raspisali bi se izbori za Gradsko vijeće, s tim da bi prije toga Vlada RH imenovala povjerenika koji bi privremeno predstavljao Vijeće. D. Korpoš
Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike