Regija
POSREDOVANJEM ZAPOVJEDNIKA DVD-A LIPIK

Vatrogascima VPŽ-a vozila iz Tirola
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
VIROVITICA

U Virovitičko-podravsku županiju iduće godine dolazi devet vatrogasnih kamiona s potrebnom opremom ukupne vrijednosti oko 10 milijuna kuna. Tako će dva vatrogasna kamiona stići u Suhopolje, a po jedan u Gornje Bazje, Kladare, Veliku Črešnjevicu, Turnašicu, Četekovac, Špišić Bukovici i Orahovicu. Donacija je rezultat posjeta predstavnika austrijske savezne države Tirol na čelu s bivšim inspektorom za vatrogastvo i dugogodišnjim vatrogasnim zapovjednikom Hubertom Ritterom i predstavnikom Vlade Tirola Peterom Logarom. Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije i uredu župana Igora Androvića.

- Predstavnici Tirola tom su prigodom predstavili poziciju vatrogasaca u svojoj pokrajini istaknuvši pritom visoku obučenost, kvalitetnu opremljenost, odličan učinak i zavidan broj vatrogasaca. Upravo zbog tih razloga ponudili su gostoprimstvo vatrogascima iz naše županije u svojim centrima za obuku. Izrazili su želju za doniranjem vozila i vatrogasne opreme, kako bi našim vatrogasnim društvima pomogli u obavljanju redovitih dužnosti – rekla je tajnica VZ VPŽ Mateja Fras Venus. Župan Igor Andrović zahvalio je gostima iz Austrije na inicijativi kao i predstavnicima Vatrogasne zajednice VPŽ-a. Virovitičko-podravska županija izabrana je za donaciju vozila jer se nalazi u HR vrhu po broju i učestalosti edukacija vatrogasaca, a da pritom i uz mala sredstva ostvaruju velike rezultate. Posrednik ovoga projekta je zapovjednik DVD-a Lipik Tomislav Stokić.

- Uvjeti za donaciju su grijana garaža, motivacija za dobrovoljnim vatrogastvom, velik broj osposobljenih i educiranih, velik broj mladih vatrogasaca, ali i još veće poboljšanje u edukaciji i osposobljavanju. U ožujku iduće godine šestero vatrogasaca treba proći školu u Austriji u trajanju od pet dana i svaka postrojba koja dobije vozilo mora na tri dana u Tirol po vozilo i na edukaciju. U 2020. godini očekuje se i dolazak novih vatrogasnih vozila koja će dobiti društva iz Voćina, Čačinaca, JVP-a Slatina, kao i jedno akcidentno vozilo za područje naše županije koje će biti stacionirano u JVP-u Virovitica - zaključila je Fras Venus.

Želeći dobiti što bolji uvid u društva kojima će donirati vozila i opremu, predstavnici austrijske savezne države Tirol su uz svoje domaćine obišli navedena društva te iskazali zadovoljstvo traženim uvjetima.
V.Grgurić
Možda ste propustili...

ŽVS “ĐAKOVČANKE” OBILJEŽAVA 10 GODINA RADA

Danas koncert “Teci Slavonijo moja”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana